Новий рік принесе новації для підприємців, які застосовують касові апарати

Поділитися

Починаючи з січня 2013 року для суб’єктів підприємницької діяльності, які застосовують касові апарати, впроваджують електронні контрольні стрічки реєстраторів розрахункових операцій. Про це повідомив заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Іван Васильович Поліщук. Він деталізував, що така процедура передбачає формування копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього буде приєднаний. „Один раз на добу цей звіт  передаватиметься до серверу обробки інформації податкової служби в автоматичному режимі,” – роз’яснив Іван Васильович.

На його думку, таке нововведення позбавить суб’єктів господарювання необхідності закуповувати і зберігати протягом 3-х років сотні кілограмів паперової контрольної стрічки. „До того ж автоматична передача інформації значно спрощує процес звітування до податкової, – констатував податківець. – Електронне звітування також надасть можливість здійснювати контроль за суб’єктами господарювання, що здійснюють розрахунки у готівковій формі, дистанційно. Відтак це дозволить ще більше зменшити кількість перевірок таких платників.”

До речі, для виготовлення ключів електронного цифрового підпису з початку року до сектору реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС від платників податків Тернополя та Тернопільського району надійшло 1467 заяв. З них 1241 заява від суб’єктів господарювання обласного центру та 226 – від платників Тернопільського району.

Варто мати на увазі, що ключі електронних цифрових підписів можна отримати безкоштовно, звернувшись у сектор реєстрації користувачів при ДПС у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів за адресою:  м. Тернопіль, вул. Білецька, буд. 1, 1-й поверх, кабінет 122, тел. (035-2) 23-53-61. Детальну інформацію щодо роботи представництва можна дізнатися на веб-сайті Акредитованого Центру сертифікації ключів ІДД ДПС (www.сskidd.gov.ua).

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

З 10 до 31 грудня у Тернополі закриють рух через міст біля 6-го магазину

Податковий календар для тернопільських підприємців на грудень