Перед судом постануть контрабандисти за спробу вивезення закордон старовинних творів мистецтва

Поділитися

  За закінчений замах на контрабанду культурних цінностей, підроблення документів та їх використання, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.2 ст.201, ч.3 та ч.4 ст.358 КК України  відповідатимуть в суді двоє контрабандистів.  

Досудовим слідством встановлено, що двоє громадян намагалися незаконно перевезти до Польщі камінний годинник кін. ХІХ – поч. ХХ століття, який відноситься до творів, що складає історичну та культурну цінність.

На митному кордоні зловмисники пред’явили підроблені фіскальні чеки, якими підтверджували, що годинник придбаний нібито у звичайному магазині. Проте правоохоронці викрили злочинну діяльність контрабандистів.

Прокуратурою області вивчено законність проведеного розслідування, яке здійснювали співробітники слідчого відділу управління СБУ в області.

Тепер обом зловмисникам, згідно з санкціями інкримінованих їм злочинів, загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією предметів контрабанди та майна, повідомили “Про все”  у прес-службі прокуратури Тернопільської області

 

Як прийматимуть бюджет Тернополя?

26 грудня на фондовій біржі «ІННЕКС» відбудуться перші торги пакета акцій ПрАТ «Тернопільплемсервіс»