Побрехеньки від влади: комунальні служби Тернополя цілодобово ліквідовують снігові замети

Поділитися

17 грудня у залі засідань міської ради під головуванням міського голови Тернополя Сергія Надала відбулося засідання оперативного штабу з ліквідації снігових заметів.

Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Микола Лесів повідомив, що станом на 17 грудня працівники комунального підприємства «Тернопільська міська шляхо-експлуатаційна дільниця» розчистили 244 міських вулиці і доріг протяжністю 230 кілометрів.

У зв’язку із різким погіршенням погодних умов 16 грудня на нараді міського штабу прийнято рішення відійти від встановлених схем ліквідації наслідків стихії та перейти до оперативного реагування.

«Було відпрацьовано чотири головних маршрути прибирання. 16 грудня з 22 години 2 автогрейдери проводили очищення об’їзної дороги від снігових заметів. Сьогодні нема жодних зауважень щодо проведених робіт. На мікрорайоні «Дружба» з 21.30 до 1 години ночі працювало три трактори МТЗ-80 і один автогрейдер. В результаті очищено вулиці Бережанську, Тролейбусну. Кривоноса, Винниченка, Карпенка, Миру, Довженка, Мазепи та Львівську. У центрі з 12 години ночі до 4 ранку працювали три трактори «МТЗ-80» і 2 автогрейдери, в результаті чого очищено дамбу, вулиці Руську, Листопадову, Замкову, Грушевського, Словацького, Качали, Франка, Коперника, Шашкевича, Танцорова, Паращука, Мстислава, Шептицького, Гоголя, Пирогова, Шпитальна, Крушельницьку, Живова та Золотогірську. На завершенні очищення доріг до перехрестя вулиці Будного. Також організовано вивезення снігу від першої міської лікарні і станції швидкої допомоги. Для цього задіяно два камази і один навантажувач. На мікрорайоні «Східний» з 2 годин ночі до 6 ранку працювало чотири одиниці «МТЗ-80» і один автогрейдер. Очищено вулиці Монастирську, Дівочу, Малишка, Глибоку, Татарську, Лесі Українки, Слівенську, Протасевича і проспект Степана Бандери. На мікрорайоні «Сонячний» працювало один автогрейдер і два трактори «МТЗ-80». Очисні роботи виконано на вулицях 15 квітня, Київській, Злуки, Тарнавського, Курбаса, Купчинського, Корольова, Сахарова, Володимира Великого, Стуса. Територію Кутківці-Пронятин очищення здійснено на вулицях Бригадній, Золотогірській, Мирній, Тернопільській, Приміській. ПП «Професіонал» надало 2 одиниці техніки для очищення вулиць Чехова, Новий світ, Котляревського, Горбачевського, Броварної, Білецької. Сьогодні досі тривають очисні роботи, робиться дозаправка техніки. До кінця дня будуть очищені житлові вулиці і вулиці промислового значення», – розповів Микола Лесів.

Ганна Муца, заступник начальника управління ЖКГ, повідомила, що 12 ЖЕКів задіяли 20 одиниць техніки і прибрали 205 вулиць. Окрім того ведеться робота з розчищення заїздів до дитячих садочків. У дванадцяти дошкільних навчальних закладах очисні роботи здійснюють військовослужбовці. У десяти садочках силами ЖЕКів виконано повний обсяг очисних робіт, а ще в 17 садочках до кінця дня буде розчищена територія. Лише в одному закладі, що по вулиці Степана Будного неможливо надати допомогу через утруднення доступу техніки до нього.

Директор комунального підприємства «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма запевнив, що аварії з водопостачанням, які виникли на вулицях Бандери та Коновальця до кінця дня буду завершені. «Працівники «Тернопільводоканалу» доклали усіх зусиль, щоб не було витікання води на транспортне полотно. Інших аварійних ситуацій не спостерігається. Якщо упродовж наступних днів відбудеться падіння температури, то промерзатиме грунт і чавунні комунікації можуть не витримати. Але це може статися тільки тоді, коли температура повітря становитиме 17-20 градусів морозу», – додав Володимир Кузьма.

За словами заступника директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Василя Штопка тепломережі міста працюють у звичному режимі без виникнення аварійних ситуацій.

Начальник сектору організації дорожнього руху УДАІ УМВД України в Тернопільській області Світлана Поважна повідомила, що на під’їздних дорогах в напрямку Підволочиська, Львова, Кременця був утруднений рух. В результаті чого утворилася черга із 130 вантажних автомобілів. «Зі свого боку ми забезпечили супровід працівників своєї служби і поступово почнемо пропускати вантажівки», – наголосила Світлана Поважна.

Начальник управління транспорту Ігор Мединський запевнив, що громадський транспорт курсує у звичному режимі, але постійно проводиться моніторинг ситуації в місті. Директор комунального підприємства «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх розповів, що сьогодні на маршрутах їздить 43 тролейбуси. Крім того, підприємство забезпечило роботу трактора і КРАЗа, які розчищають поворотні кільця і витягують застряглі тролейбуси.

Вищі навчальні заклади зі свого боку доскладають усіх зусиль, аби подолати наслідки стихії, а комунальні служби працюють в цілодобовому режимі. Зараз усі сили кинуто на вивезення снігу з міста і розчищення кишень на транспортних зупинках.

Міський голова Сергій Надал звернувся до всіх тернополян із проханням не залишати автівки на проїжджих частинах, вулицях і подвір’ях, щоб спеціалізована техніка могла і надалі очищати місто від снігу. В іншому випадку автомобілі доведеться евакуйовувати.

Чому Яценюк не голосував проти обрання Рибака спікером? Як повелись нардепи з Тернопільщини?

За підсумками року економіка Тернополя покращила показники, а тернополяни чомусь збідніли