Прокурори “взули” тернопільських “крушників”

Поділитися

Прокуратура відреагувала на порушення бюджетного законодавства в діяльності контролюючого органу

Забезпечення ефективного прокурорського нагляду в бюджетній сфері є одним з пріоритетів у діяльності прокуратури області. Адже порушення бюджетного законодавства суттєво погіршує загальний фінансовий стан держави, негативно впливає на конституційні права громадян.

 Зокрема, у ході проведеної прокуратурою області перевірки встановлено, що фінансовою інспекцією у Тернопільській області всупереч вимог Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» не забезпечено своєчасне і повне відшкодування втрат матеріальних та фінансових ресурсів за виявленими порушеннями.

Так, при проведенні перевірок службові особи Держфінінспекції приймають  рішення про накладення на керівників підприємств, установ та організацій штрафних санкцій, однак, в подальшому самоусуваються від здійснення контролю за виконанням зазначених рішень, що призвело до несплати коштів до бюджету.

За втручання прокуратури області до бюджету відшкодовано понад 1,1 млн. гривень та за невиконання своїх службових обов’язків до відповідальності притягнуто 5 посадових осіб зазначеного контролюючого органу, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури Тернопільської області

Чи мають право платники податків при оформленні податкової накладної використовувати факсимільне відтворення підпису?

Андріївські вечорниці у Тернополі