Сайт із перевірки походження новорічних ялин уже діє

Поділитися

 Працівники Державної лісової охорони та МВС, представники громадських та природоохоронних організацій, а також оперативних штабів сформованих в кожній області на базі обласних управлінь лісового та мисливського господарства зможуть перевірити походження новорічних ялинок за допомогою:

  1. 1.      Сайту yalynka.info

Походження ялинки можна встановити зайшовши на сайт yalynka.info (на фото) і в пошуковій системі вказати серію та номер бирки, якою промарковано новорічну ялинку. При легальній заготівлі ялинки система видасть інформацію про область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Якщо пошукова система інформуватиме, що номер новорічної ялинки не знайдено, необхідно відразу звернутися до правоохоронних органів або зателефонувати на гарячий номер 236 оперативного штабу ДП «Укрлісконсалтинг».

  1. 2.      Спеціальної безкоштовної програми для мобільних телефонів

Правоохоронні органи та представники громадських і природоохоронних організацій, а також пересічні громадяни через сайт yalynka.info можуть безкоштовно скачати програму для мобільних телефонів по встановленню походження ялинок. При користуванні даною програмою вони також вказують серію та номер бирки ялинки в результаті чого оперативно отримують всю інформацію з її заготівлі.

  1. 3.      СМС-повідомлення

Легальність заготівлі новорічної ялики можна встановити за допомогою смс-повідомлення. Для цього необхідно відправити повідомлення з будь якого мобільного телефону з серією та номером бирки, якою промарковано ялинку на короткий номер 4443 (1 грн.) або 4444 (2 грн.). В СМС перед серією та номером бирки обов’язково необхідно набрати apmyal (код для мобільного оператора) та проставляти пробіли між кодом для оператора, серією бирки та номером бирки, так, як наведено у прикладі.

Приклад: (apmyal ua далру 4000047).

У результаті на мобільний телефон контрагента надійде за допомогою СМС інформація про місце і дату заготівлі, найменування підприємства, що здійснило заготівлю ялинок та його підпорядкованість.

 

Примітка:

Для використання програми необхідний телефон з ОС Android.

 

Прес-служба Тернопільського облуправління ЛМГ

У Теребовлі в освіті – повний завал

Власник “Подолян” Василь Чубак причетний до корупційних дій і живе не за доходами