Скільки строків намотав прокурор Тернопільщини?

Поділитися

Прокурор Тернопільської області Геннадій Мовчан підвів підсумки роботи у 2012 році

25 грудня 2012 року під головуванням прокурора області Геннадія Мовчана відбулося розширене засідання колегії прокуратури, на якому обговорено підсумки роботи органів прокуратури області за поточний рік та заходи, спрямовані на підвищення ефективності їх діяльності, а також визначено основні завдання на наступний період.

Як відзначив Геннадій Мовчан, органами прокуратури області проведено значний обсяг роботи з метою підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності відповідно до сучасних вимог, зміцнення законності та правопорядку у регіоні. Зосереджено зусилля на реалізацію повноважень у кримінальному провадженні відповідно до вимог нового Кримінального процесуального кодексу України, а також належного функціонування Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також вжито заходи щодо ефективності та результативності перевірок на першочергових, пріоритетних напрямах, визначених Генеральною прокуратурою та із врахуванням особливостей регіону.

Унаслідок скоординованих дій правоохоронних органів активізовано протидію організованій злочинності та корупції. Разом з тим, наглядову діяльність органів прокуратури спрямовано на вирішення найбільш важливих економічних та соціальних проблем у регіоні, передусім на пріоритетних напрямах. За прокурорського втручання громадянам виплачено понад 13 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати, поновлено права більше двох тисяч дітей.

Вжитими заходами досягнуто більше ніж на 11 мільйонів зменшення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України.

Проведено результативні перевірки дотримання земельного законодавства, засобами прокурорського реагування реально повернуто майже півтисячі гектарів землі.

Ефективно застосовувались представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері, пред’явлено позовів майже на шість мільйонів гривень, реально стягнуто належних до сплати 55 мільйонів гривень.

«Значний потенціал, який має колектив органів прокуратури області, дасть змогу підвищити ефективність роботи у майбутньому. На колегії ми визначили чіткі плани та окреслили перспективи нашої діяльності. Незмінними пріоритетами роботи прокуратури області залишаються ефективна протидія корупції, захист прав дітей, боротьба з правопорушеннями у сфері земельних правовідносин, дотримання конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності та у кримінальному провадженні. Ми і надалі докладатимемо всіх зусиль для забезпечення законності та правопорядку в нашій області» – підсумував прокурор області Геннадій Мовчан.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Диво-ялинка у бібліотеці

В четверте училище влада просуває хабарника