Заява з приводу бездіяльності голови Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяна В.А.

Поділитися

Непросте в фінансовому плані завершення 2012 року потребує максимальної консолідації дій чиновників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Це розуміють майже всі, та ніяк не може зрозуміти голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян. У час величезної заборгованості з заробітної плати та оголошення в області надзвичайної ситуації природного характеру очільник краю перебуває у відпустці.

Через велику кількість опадів ситуація на Тернопільщині стала неконтрольованою. Остаточно нерозчищеними залишаються автошляхи державного значення, що спричинило підвищення аварійної ситуації, травмування людей, створення заторів, напругу серед населення. Водночас чимало сіл залишаються відірваними від навколишнього світу. До населених пунктів не можуть довезти ліки, хліб, пошту, через снігові замети важко дістатись автомобілям швидкої допомоги та пожежникам.

Неготовність до подібних ситуацій свідчить про неналежну роботу упродовж року Тернопільської обласної державної адміністрації, безпосередньо керівника області та підпорядкованих йому підрозділів.

Не меншої уваги потребує й ситуація з погашенням заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетних установ. Вчителі, лікарі, службовці органів місцевого самоврядування, працівники дитячих садків, закладів культури, дорожніх господарств, обласної телерадіокомпанії недорахувались зароблених непростою працею грошей. В той же час представники влади постійно розповідають про неймовірні «покращення» життя та підвищення зарплат.

Тож замість того, щоб вирішувати ці нагальні проблеми голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян відпочиває. Ймовірно, йому простіше пережити болі людей, сидячи вдома, але він повинен зрозуміти, що в даному випадку основним є належне виконання власних обов’язків.

Ми, народні депутати України, обрані від Тернопільської області, заявляємо, що заїжджі чиновники ніколи не дбатимуть про наш рідний край. Формування виконавчої гілки влади за політичною доцільністю, а не за професійними якостями та відданістю громадам, призводить до появи на ключових посадах випадкових людей. Такими є майже вся керівна владна верхівка в Тернопільській області.

Такі принципи роботи неприпустимі і, безперечно, є підставою для прийняття категоричних кадрових рішень. Якщо чиновницька команда не здатна ефективно виконувати свої обов’язки, тоді потрібно шукати іншу.

 21 грудня 2012 року

 

Народні депутати України

Василь ДЕРЕВЛЯНИЙ

Володимир БОЙКО

Михайло АПОСТОЛ

Санвузли в гуртожитку для людей з вадами зору ремонтують в рамках соціального проекту ІНТБ

Кременецьке лісове господарство реалізувало найбільше новорічних ялин