Зіновій Щепановський досі на Тернопільщині і в колонію, напевно, не потрапить

Поділитися

Забудовнику, який залишив без житла та грошей сотні тернополян, залишилося відбути за гратами трохи більше півтора року. Втім, попереду ще апеляційне слухання. Тому для засудженого досі не обрали колонії для відбування покарання. Наразі він в ізоляторі

У Чортківському слідчому ізоляторі досі перебуває Зіновій Щепановський. Загалом він там ще з 16 червня 2011 року – тобто вже півтора року.

Нагадаємо, вирок пану Щепановському тернопільський міськрайсуд виніс 27 червня 2012. Йому призначили три роки і три місяці позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та штраф у розмірі 4 тис. 250 грн.

За рік у суді так і не довели, що саме Зіновій Щепановський привласнив людські гроші. А йшлося у цій справі про 19 млн 640 тис. 303 грн. З них 12 млн 45 тис. 727 грн — кошти пайовиків за квартири на вул. Білецькій. Відтак потерпілі залишилися незадоволеними оголошеним вироком.

Рідні приносять передачі.  Із 13 листопада 2012 року справа Зіновія Щепановського в Апеляційному суді Тернопільської області. Розгляд справи призначили до слухання на 26 грудня цього року, повідомив начальник управління державної пенітенціарної служби України у Тернопільській області, генерал-майор внутрішньої служби Павло Лосик.

Тим часом засудженого утримують у камері із трьома ув’язненими, яких вперше притягнули до кримінальної відповідальності відповідно до ст. 8 Закону України „Про попереднє ув’язнення”.

– За час перебування в установі Зіновій Щепановський не порушував вимог режиму утримання та розпорядку дня, заохочень та стягнень не має, – каже Павло Лосик. – Із представниками адміністрації ввічливий, коректний, завжди виконує їхні законні вимоги. Із співкамерниками засуджений не конфліктує, підтримує доброзичливі стосунки. Окрім того, чоловік підтримує зв’язок із рідними, отримує від них передачі.

Під час перебування у Чортківському СІЗО в засудженого Щепановського виникали проблеми зі здоров’ям, додає Павло Лосик. Зі скаргами на самопочуття він звертався в пункт охорони здоров’я СІЗО.

– Засудженого обстежували медики Тернопільської комунальної міської лікарні швидкої допомоги, а також його госпіталізували у Тернопільську комунальну міську лікарню № 2, – розповідає пан Лосик. – Нині йому надають рекомендоване лікування в умовах слідчого ізолятора. Крім того, до проведення обстежень та лікування залучали лікарів-фахівців Чортківської райлікарні.

Одні без нічого, інші будуються. Пайовики ТФ “Будівельник” вже зневірилися в тому, що зможуть добитися свого. Мовляв, те, що Зіновій Щепановський сидить за гратами, їх не врятує, адже своїх коштів люди таким чином не повернуть. Втім, є й такі пайовики, які добилися в судах права власності на будівництво і добудовують будинки власними силами. Серед них – кооператив “Олімпія-Б” – будинок за адресою: вул. Довженка 8А, блок Б.

– Ми пішли правовим шляхом. Не почали будівництва, поки не отримали всіх документів, а також через суд зняли арешт з будинку, – розповідає голова кооперативу Галина Теличко. – Навесні плануємо вже здати будинок в експлуатацію.

Жінка додає, що пайовики з вул. Довженка майже стовідсотково заплатили за свої майбутні квартири ТФ „Будівельник”. А будівництво зупинилося на рівні п’ятого поверху. Далі люди почали добудовувати будинок власними силами.

– Ми вже добудували десятий технічний поверх, плануємо накривати будинок, – каже жінка. – Також вже закупили ліфти.

До слова, таким шляхом пішли і пайовики з вул. Головацького і Великої Березовиці, які теж об’єдналися у кооперативи, додає пані Теличко, повідомляє  20 хвилин

Що цікавого відбудеться у Теребовлі на Різдво та Новий рік?

Газета “Місто” та Оля Терещук організовують благодійний ярмарок