Чи має один «князьок» вирішувати за усю громаду?

Поділитися

31 січня 2013 року деякі інтернет-видання розповсюдили інформацію про те, що нібито через «свободівців» була зірвана сесія Тернопільської обласної ради. Задля об’єктивності слід відзначити, що на сесії були відсутні усі патріотичні сили Тернопільщини. Крім того, серед  «регіоналів» та здебільшого провладних «єдиноцентристів» і «литвинівців» також були присутні не всі депутати.

Фракція ВО «Свобода» в Тернопільській обласній раді звернулася з пропозицією до в.о. голови Тернопільської обласної ради скликати президію. Це звернення підтримали фракції УНП і «Наша Україна». Проте з незрозумілих причин перший заступник голови Тернопільської обласної ради, проявивши недалекоглядність та нездатність до ефективного керівництва, не порадившись з депутатським корпусом, самостійно оголосив дату проведення сесії. Депутати патріотичних фракцій наполягали і наполягатимуть на тому, що усі рішення, що стосуються сесії, повинні вирішуватися не «підкилимно» одним «князьком», а відкрито обговорюватися.

Слід зазначити, що згідно регламенту перед сесією повинна проводитися президія обласної ради, на якій  погоджують питання, котрі повинні розглядатися на сесії.

Таким чином перший заступник голови облради порушив п. 14.1 регламенту Тернопільської обласної ради, згідно якого «Президія Тернопільської обласної ради, розглянувши пропозиції до порядку денного, приймає остаточне рішення, яке виноситься на затвердження сесії обласної ради». Можливо, саме через ігнорування регламенту першим заступником голови обласної ради і була зумовлена відсутність кворуму на погоджувальній раді, яку намагався скликати напередодні в.о. голови. Для пана Тарашевського, очевидно, не лише думка, а й рішення депутатів не мають жодного значення. Депутати стурбовані неодноразовими порушеннями регламенту з боку керівництва обласної ради і докладатимуть усіх зусиль для відновлення законності та налагодження роботи Тернопільської обласної ради.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Корупційні схеми Свободи в тернопільських міській та обласній радах вивчать молоді активісти “Файного міста”

Володимир Стаюра йде слідами Степана Барни