Для сплати податку на нерухоме майно – 60 днів

Поділитися

В термін до 1 липня звітного року податкові органи обчислюють для фізичних осіб суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та надсилають за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, а також платіжні реквізити. Фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно протягом 60 днів із дня вручення такого повідомлення-рішення за місцем розташування об’єкта оподаткування через установи банків та поштові відділення.

Якщо громадяни проживають у сільській (селищній) місцевості, вони можуть сплачувати податок через каси сільських (селищних) рад за квитанцією про прийняття податків і зборів.

Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року в Україні введений податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який сплачують як фізичні, так і юридичні особи, в тому   числі  нерезиденти,  які  є  власниками  об’єктів  житлової нерухомості.

Детальніші роз’яснення з даного питання ви можете отримати, завітавши на веб-портал ДПС України (sts.gov.ua) та суб-сайті ДПС у Тернопільській області (www.tr.sts. gov.ua), або за телефоном: 15-07, 52-12-27.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Житель Теребовлянщини через ревнощі вчинив самосуд над сусідом

Торгувати можна, а надавати послуги – ні