Комісія Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики,спорту, туризму та курортно–рекреаційної діяльності вкотре підтвердила популізм Тернопільської ОДА

Поділитися

11 січня 2013 року відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики,спорту, туризму та курортно–рекреаційної діяльності обласної ради, на якому депутати заслухали інформацію про проект обласного бюджету на 2013 рік.

Вперше для участі в обговоренні проекту обласного бюджету на 2013 рік було запрошено усіх керівників комунальних установ Тернопільської обласної ради відповідного профілю: директорів навчальних закладів різних рівнів акредитації, спеціалізованих шкіл, ліцеїв, шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, туристських та краєзнавчо-туристських організацій тощо, а також керівників профільних управлінь Засідання відбувалось у режимі повної прозорості та відкритості.. На засіданні постійної комісії були присутні представники засобів масової інформації, заступники голови обласної ради, заступники голови ОДА, представники депутатських комісій обласної ради. Керівники комунальних організацій повідомили членів комісії про обсяги фінансування своїх установ. Майже усі очільники зазначали, що на капітальні видатки коштів з обласного бюджету не виділено зовсім або мізерні суми. Особливо складна ситуація з комунальними установами інтернатного типу: там досі є проблема із заміною вікон, перекриттям шатрових дахів, ремонтом або переобладнанням котелень, установкою протипожежної сигналізації тощо. Отож депутати зробили висновок, що такий бюджет дасть змогу лише виживати, а не розвиватися закладам освіти та науки.

Не менш складною є ситуація і у дитячо-юнацьких спортивних школах, школах вищої спортивної майстерності області, оскільки і ці заклади будуть у повному обсязі забезпечені коштами лише по заробітній платі та енергоносіях. На оновлення спортивного інвентаря, фінансову підтримку спортивних споруд у цьому бюджеті не закладено жодної копійки. Мізерні суми виділено на проведення масових спортивних заходів та навчально-тренувальні збори. Отож депутати знову акцентували увагу на майже повній відсутності бюджету розвитку.

Також про розподіл коштів обласного бюджету говорили і керівники окремих управлінь облдержадміністрації, зокрема начальники управління молодіжної політики у справах сім»ї, молоді та туризму. У їхніх доповідях звучала одна-єдина проблема: недофінансування або повна відсутність фінансування окремих програм, затверджених обласною радою. Особливо болючою є проблема фінансування програм, пов’язаних із туристичною галуззю. Це виглядає досить дивно на тлі позиціонування адміністрацією нашої області як туристичного краю.

Засідання комісії з питань освіти тривало більше 6 годин. Усі керівники комунальних установ обласної ради мали змогу висловити свої пропозиції та побажання. Після обговорення та підведення підсумків було вирішено за умови урахування Тернопільською ОДА всіх зауважень та пропозицій комісії Тернопільської обласної ради з питань освіти, науки, молодіжної політики,спорту, туризму та курортно – рекреаційної діяльності пропонувати сесії обласної ради схвалити проект рішення обласної ради №1445 «Про обласний бюджет на 2013 рік».

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Півторак-старший написав президенту Януковичу про політичні переслідування

У найкращому університеті Тернополя можна пройти тестування