На Тернопільщині відбувся парад різдвяних вертепів

Поділитися

У  Козлові священики на чолі з о.-деканом Романом Гуком організували концерт, на якому музичні колективи, ансамблі з сіл деканату представили різдвяні концертні номери. Найкращі колективи нагородили подячними грамотами. Перемогу здобув вертеп із с. Яструбово, який, згідно спільного рішення журі, поїде представляти Козлівський деканат у пісенному конкурсі архиєпархіального рівня “Різдво у серці”.

У зверненні до присутніх о. Роман Гук дякував кожному за участь та зберігання український різдвяних традицій. “Пошана до традицій — це пошана до наших предків. Батьківська хата, святий хліб, вишитий рушник, червона калина, неповторна писанка і українська народна пісня, коляда – це наші традиції, які ми повинні оберігати, шанувати, а що більше — навчити наших дітей та передати майбутнім поколінням”.

Наступного дня (13 січня) отці спільно з оркестром деканату відвідали Марійський духовний центр Зарваниця. Священики зустрілися із владикою Василієм Семенюком, архиєпископом і митрополитом Тернопільсько-Зборівським, та колядою і різдвяними віншуваннями привітали його з іменинами.

15 січня священики відвідали з колядою лікарні смт. Козова та смт. Козлів. Отці висловлювали хворим побажання швидкого одужання, колядували разом із ними, цікавилися їхнім здоров’ям.

Як зазначає о. Остап Луців, адміністратор парафії с. Золота Слобода, “у деканаті існує колектив священиків, у якому кожен грає на якомусь музичному інструменті. У часі різдвяних свят ми збираємося разом, відвідуємо наших вірних та вітаємо із величною подією Різдва нашого Господа”, повідомляє http://www.tze.org.ua

У Зборові встановлять рекорд

“Батьківщина” та “УДАР” підтримують свободівця Михайла Сиротюка на виборах до Тернопільської міськради