Нардеп Михайло Апостол виступив проти губернатора Тернопільщини

Поділитися

Про знущання влади на Гусятищині з медичної галузі знає вже вся Україна. Про це повідомляли в телесюжетах журналісти каналу ЗІК, писали в пресі та інтернеті. «Про все» також оприлюднювала з цього приводу інформацію, зокрема ми спілкувались з мером Копичинець Володимиром Пеляком.

Суть конфліктної ситуації в тому, що влада вирішили закрити кращу лікарню в Копичинцях і залишити на задвірках району, хоч ніби і в райцентрі, медзаклад при дружині губернатора.  Аргуметація така – не має коштів утримувати дві лікарні. Логічно. Але, напевно, закривати треба гіршу, а не ту, де при владі неугодні губернатору люди.

З цього приводу до медиків завітав народний депутат України Михайло Апостол. Опозиційний політик вислухав фахівців, пацієнтів, які лікуються в копичинецькій лікарні і вирішив захистити краян від необдуманого кроку голови Тернопільської ОДА Хоптяна. Саме Валентин Антонович вирішив прискореними темпами вгодити столиці і щось та й закрити. Хоча реформування галузі заплановано на 2014 рік. Можливо, губернатор таким чином хоче покарати опозиційного до янучарської влади мера Копичинців  Володимира Пеляка? Але ж не в політичних ідеях тут справа, а в тому, що в Гусятині народжується 90 діток на рік, а Копичинцях – до пів тисячі! То де логічніше треба залишити пологове відділення?

Якщо говорити на хлопський розум,  економія державних коштів по-хоптянськи негативно позначиться на здоров’ї жителів Гусятинщини, які неодноразово звертаються за допомогою у саме у копичинецьку лікарню.

До речі, на зустріч із медиками запрошували «прописаного» Свободою нардепа Михайла Головка. Проте, як жартували люди, в лікарні мішки з грішми носити не треба, тому й юний псевдонаціоналіст їздить лише до мільярдера Гути.

У Копичинцях народилось 400 немовлят. У Гусятині – 90. Але Хоптян і Богатирьова переносять пологовий у райцентр

Правозахисники застерігають, що дискримінація в Україні може зачепити кожного

Махінаціями у Довжанці зайнялась прокуратура