Організація громадських робіт у 2012 році на Тернопільщині

Поділитися

Тернопільським міськрайонним центром зайнятості за 2012 рік укладено 460 угод на проведення громадських робіт з підприємствами різних форм власності м. Тернополя та Тернопільського району. Безробітні громадяни, в кількості 1227 осіб виконували різноманітну роботу в установах, підприємствах, організаціях різних форм власності, а також у фізичних осіб – суб’єктах підприємницької діяльності: благоустрій територій міста та придорожніх смуг, підсобні та ремонтні роботи на будівництві, вантажні роботи, догляд та надання допомоги дітям – сиротам, догляд за хворими у закладах охорони здоров’я, допомога у побуті особам з інвалідністю тощо.

В сфері комунального господарства працювали на оплачуваних громадських роботах на підприємствах міста Тернополя і Тернопільського району  308 осіб, у будівельній сфері – 217 осіб, в  сфері охорони здоров’я та соціальної допомоги – 199 осіб, в сфері торгівлі, ремонту автомобілів – 144 особи, у сфері державного управління – 87 осіб, в обробній промисловості – 216 осіб.

Зокрема, активно з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості співпрацюють такі підприємства міста Тернополя та Тернопільського району:

  • КП «ТМШЕД» та ТФ «Тернопільська ДЕД», які працевлаштували на оплачувані громадські роботи 213 осіб.
  • КП ТМ «ШЕД» уклало угоду для виконання робіт по благоустрою території м. Тернополя та придорожніх смуг. За 2012 рік працювали по укладених договорах на оплачувані громадські роботи 186 осіб. У липні-серпні безробітні приймали активну участь у монтуванню  та підготовці відкриття пам’ятника Незалежності України.
  • Тернопільська міська комунальна лікарня №2 працевлаштувала на громадські роботи з початку року 130 осіб, з них 102 особи  працювали по догляду за хворими, а саме:  вологе прибирання та регулярна дезінфекція у відділеннях, коридорах, туалетних і ванних кімнатах, допомога старшим медсестрам відділень у одержанні  ліків та обладнання,  сестрі – господині – у одержанні та розподілу спеціалізованої білизни та одягу, переодягання хворих та заміна постільної білизни, наглядання за порядком на закріплених приміщеннях та територіях  згідно санітарно – гігієнічних норм та 28 осіб працювали на підсобних та ремонтних роботах під час поточного ремонту в відділеннях лікарні.
  • Тернопільський благодійний фонд «Карітас» –  21 особа працювала на основних та допоміжних роботах в благодійні їдальні, яка обслуговує соціально-незахищені верстви населення. Безробітні допомагають в доставці продуктів харчування та виконують допоміжні роботи на кухні.
  • ГОРДІ «Дитина»- 24 особи зголосились  взяти участь у нелегкій справі  догляду та наданню допомоги дітям – інвалідам хворим на аутизм, олігофренію, хворобу Дауна, затримку розумового розвитку і які потребують постійного догляду. Безробітні допомагають у вивченні уроків, закріпленні санітарно – гігієнічних навиків, проводять ігрові тренінги.
  • Тернопільська міська та районна організації Товариства Червоного Хреста – з початку року 80 осіб  працювали  по наданню допомоги особам похилого віку та інвалідам, а саме: доставка додому продуктів харчування, гарячих обідів, медикаментів, промтоварів; готування обідів; індивідуальний догляд за хворими в домашніх умовах; сприяння у вирішенню соціальних питань; прибирання території навколо осель, проведення дрібного ремонту, оплата комунальних платежів, збирання врожаю на присадибних ділянках.
  • Філії “Тернопільський райавтодор” та ТФ «Великоберезовицька ДЕД», які працевлаштували на оплачувані громадські роботи 171 особу.
  • Активно залучалися до співпраці з міськрайонним центром зайнятості щодо організації оплачуваних громадських робіт сільські ради Тернопільського району. Найактивніше працювали за договорами на виконання таких робіт в Романівській сільській раді – 27 осіб, у Великобірківській – 9 осіб, у Довжанківській та Дубовецькій – по 8 осіб, у Почапинській – 6 чол., в Білецькій, Великолуцькій та Мишковицькій сільських радах – по 4 особи.  Загалом 87 осіб із числа сільських жителів  працювали  по благоустрою території своїх сіл, центральних вулиць, придорожніх смуг, впорядкуванню сільських цвинтарів, меморіалів, пам’ятників односельчанам, які загинули під час Великої Вітчизняної війни, братських могил радянських воїнів, в т.ч. до дня Незалежності України. Виконувались роботи з відновлення внутрішньогосподарських каналів та споруд на меліоративних системах.

У відповідь на доручення прем’єр-міністра України, організовані оплачувані громадські роботи по залісненню земель. Згідно укладеній угоді із ДП “Тернопільський лісгосп” 5 осіб виконували роботи з вирощування посадочного матеріалу, доглядання за сіянцями та саджанцями, просапували молоді насадження.

Стартувала кампанія „Декларування-2013”

Як скористатись правом на податкову знижку?