Як скористатись правом на податкову знижку?

Поділитися

Подати річну податкову декларацію у зв’язку з використанням платником  податку права на податкову знижку слід по 31 грудня 2013 року включно, тобто подання декларації триває протягом всього 2013 року.

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи, відповідно до якої необхідно відображати отримані доходи за 2012 рік, в тому числі для реалізації права на податкову знижку, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011 N 1395 “Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи”, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 27.12.2011 за N 1532/20270, який набрав чинності з 01.01.2012, із змінами та доповненнями.

З метою повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають поверненню з бюджету внаслідок застосування платниками податку права на податкову знижку, у рядку 9 податкової декларації потрібно вказати реквізити банківського рахунку для перерахування коштів у разі повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку, у тому числі при застосуванні права на податкову знижку: номер рахунку, найменування установи банку, код банку, МФО банку.

У рядку 11 податкової декларації вказується сума податку, на яку платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання у зв’язку з використанням права на податкову знижку згідно із статтею 166 розділу IV Податкового кодексу.

В разі використання платником податку права на податкову знижку разом з податковою декларацією заповнюється та подається додаток 6 (перелік сум витрат, що включаються до складу податкової знижки згідно із статтею 166 розділу IV Податкового кодексу України) до декларації.

 

Тел. для довідок: 15-07, 43-46-46.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Організація громадських робіт у 2012 році на Тернопільщині

Майже 1,2 млрд.грн. податків і зборів сплатили платники податків Тернополя і Тернопільського району до зведеного бюджету