Особливості реквізитів довідки про зарплату для податкової знижки

Поділитися

Я маю бажання подати декларацію для отримання податкової знижки, так як син навчається в університеті на платній основі.  Перелік необхідних документів я маю, однак, мене та бухгалтерію підприємства, де працюю, цікавить, яка інформація повинна бути в довідці про зарплату, щоб правильно заповнити декларацію?

Відповідає начальник відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ Василь Ілліч Карпа:

Відповідно до ст. 179 Податкового кодексу України  форма податкової декларації встановлюється Міністерством фінансів України. Декларація та додатки до неї мають ідентифікувати платника податку та містити інформацію, необхідну для визначення суми його податкових зобов’язань або суми податку, що підлягає поверненню у разі використання платником податку права на податкову знижку.

Громадяни, які  бажають скористатись правом на податкову знижку, крім декларації,  заповнюють та подають додаток 6, який називається “Перелік сум витрат, що включаються до складу податкової знижки згідно із статтею 166 Податкового кодексу України”. В рядку 10 Додатку необхідно вказати суму нарахованої заробітної плати, зменшену на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.

Таким чином,  підприємство, де ви працюєте,  яке відповідно до Кодексу має статус податкового агента, зобов’язане надавати на вимогу працівника відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку

Враховуючи те, що затвердженої форми довідки про доходи, яку повинні надавати податкові агенти на вимогу платника податків, нормами чинного законодавства на сьогоднішній день не передбачено, то така довідка надається у довільній формі. В ній, крім загальної інформації про фізичну особу (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки, період роботи), зазначається обов’язково, як було зазначено вище, наступна інформація:

– сума нарахованого оподатковуваного доходу (помісячно та загальною сумою);

– розмір та сума податкової соціальної пільги;

– сума нарахованого та утриманого єдиного соціального внеску;

– сума нарахованого та утриманого податку на доходи фізичних осіб.

 

 

За 250 гривень у Тернополі продають кригу місцевого озера!

Кайда розкаже, як тернопільський свободівець “нашльопав” у Верховній Раді пів сотні законопроектів?