Партійна прес-служба Тягнибока піарить імпотентну облраду

Поділитися

В Тернопільській обласній раді вперше в новому форматі відбулось засідання постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації

10 січня відбулося засідання постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації Тернопільської обласної ради , на якому депутати заслухали інформацію про проект обласного бюджету на 2013 рік зокрема й щодо галузі культури.

На обговорення цього питання уперше в Тернопільській обласній раді було запрошено усіх керівників комунальних установ обласної ради відповідного профілю: театрально-видовищних, музейних, бібліотечних, навчальних закладів культури .У засіданні також брали участь заступники голови обласної ради, представники постійних депутатських комісій обласної ради, заступники голови ОДА, фахівці профільних управлінь Тернопільської обласної державної адміністрації.

Із 23 комунальних установ на засіданні комісії були присутні керівники лише тринадцяти.

Керівники комунальних установ під час обговорення бюджету на 2013 рік, розповіли про проблематику та обсяги фінансування відповідно до бюджетних запитів установ та потребу у коштах не лише для виживання, але й для розвитку галузі культури на Тернопільщині. Більшість присутніх керівників закладів культури повідомили про недофінансування оплати комунальних послуг та енергоносіїв, повну  відсутність бюджету розвитку. Внаслідок такого аналізу депутати зробили висновок про те,  що такий бюджет  працюватиме лише  на знищення культури у Тернопільській області у 2013 році.

У зв’язку із тим, що  на засідання комісії не виявили бажання прийти керівники Тернопільського обласного комунального навчально-методичного центру, Борщівського обласного комунального краєзнавчого музею, обласного комунального етнографічно – меморіального музею Володимира Гнатюка, обласного комунального меморіального музею Леся Курбаса, обласного комунального літературно – меморіального музею Юліуша Словацького, Монастириського обласного комунального музею лемківської культури і побуту, національного заповідника «Замки Тернопілля», Теребовлянського вищого училища культури та ТОЕКШМ ім. І.Герети,  депутати не мали змоги почути проблематику даних закладів та потреби у коштах для вказаних установ, комісія оголосила перерву у роботі.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Мисливець під час незаконного полювання застрелив з необережності «колегу»

Державне агентство лісових ресурсів України підбило підсумки та проаналізувало результати проведення новорічної ялинкової кампанії