Державне агентство лісових ресурсів України підбило підсумки та проаналізувало результати проведення новорічної ялинкової кампанії

Поділитися

У грудні 2012 року лісогосподарські підприємства Держлісагентства реалізували 909 тисяч новорічних ялин і сосен на загальну суму 38 млн. грн. За словами Голови Держлісагентства Віктора Сівця, в 2012 році новорічних ялин реалізовано на понад 160 тисяч більше, ніж 2011 року, а всі отримані кошти буде направлено на лісорозведення та лісовідновлення в 2013 році.

Головні атрибути новорічних свят були вирощені лісгоспами на спеціально відведених для цього плантаціях. Вже другий рік поспіль продаж хвойних відбувався із захисними бирками для електронного обліку, які унеможливлюють обіг дерев, отриманих злочинним браконьєрським шляхом. Бирка зі штрих-кодом містила інформацію про походження деревця – область заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування. Завдяки цьому кожен покупець міг перевірити, звідки деревце походить, ввівши код на сайті yalіnka.info, надіславши СМС або ж зателефонувавши на цілодобові «гарячі лінії».

Для запобігання проявам браконьєрства по всій Україні діяло 1792 рейдові бригади у складі майже 7,5 тисяч працівників лісової охорони, міліції та екологічної інспекції.

«В 2012 році за ініціативи Держлісагентства України всіма обласними державними адміністраціями були видані розпорядження щодо посилення охорони новорічних ялинок. Як наслідок, працівниками лісової охорони спільно з представниками МВС по Україні виявлено 3743 незаконно зрубаних ялинок. Адміністративні штрафи накладені на 942 особи на загальну суму 70 тисяч гривень», – повідомив Голова Держлісагентства Віктор Сівець.

Партійна прес-служба Тягнибока піарить імпотентну облраду

Півторак-старший написав президенту Януковичу про політичні переслідування