Право на безкоштовну правову допомогу у Тернополі мають усі

Поділитися
    Згідно наказу Міністерства юстиції України від 2 липня 2012 року створено Тернопільський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Свою діяльність правовий центр розпочав з першого січня цього року.
    Згідно закону, будь-яка особа, яку затримали у рамках кримінального провадження чи в адміністративному порядку, має право на безоплатну правову допомогу. Працівник міліції, котрий здійснив затримання, зобов‘язаний негайно зателефонувати за номером 0 800 213 103 і повідомити про цей факт. Набрати номер центру правової допомоги може не тільки співробітник органів внутрішніх справ, а й сам затриманий чи його родичі знайомі.
Протягом двох, а в крайніх випадках шести годин адвокат повинен особисто зустрітися із затриманою особою, роз‘яснити їй її права та надати необхідні консультації.Жодних пояснень чи свідчень затримана особа не може надавати правоохоронцям до зустрічі з адвокатом.
Користуватися й надалі послугами центру безкоштовної правової допомоги чи ні – вирішувати затриманому.
Тернопільський центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою : м. Тернопіль, вул. За Рудкою 33, каб. 603

Прокуратурою вжито заходів щодо реального стягнення понад 55 млн. гривень в інтересах держави та громадян

14 січня у Тернополі відбудеться концерт від фіналістів шоу “Х-фактор-3”