Прокуратурою вжито заходів щодо реального стягнення понад 55 млн. гривень в інтересах держави та громадян

Поділитися

З урахуванням пріоритетів, визначених Генеральним прокурором України, прокуратурою області при здійсненні представницької діяльності приділяється особлива увага питанням оплати праці, захисту прав дітей, неправомірних посягань у бюджетній сфері, охорони навколишнього природного середовища, кредитно-фінансової системи, стягнення коштів до фондів соціальної спрямованості тощо.

 

Всього упродовж 2012 року судами задоволено позови органів прокуратури області на загальну суму 43,5 млн. гривень, з них на захист інтересів громадян – 29,9 млн. гривень та на захист інтересів держави – 13,5 млн. гривень.

Окрім того, після пред’явлення прокурорами позовів, судами закрито або припинено провадження у зв’язку із добровільною сплатою відповідачами 1,7 млн. гривень боргу. Перебувають у провадженні судів позови на суму 1,7 млн. гривень.

Реально виконано судові рішення поточного та минулих років на суму 55,2 млн. грн.

Зокрема, з метою поновлення порушених прав громадян на оплату праці, які самостійно не спроможні захистити свої права, органами прокуратури області впродовж 2012 року пред’явлено 542 позови та заяви про стягнення заборгованості по заробітній платі на загальну суму 1 674 тис. гривень.

За результатами їх розгляду судами винесено 542 рішення про задоволення вимог прокурорів на загальну суму 1 661 тис. гривень, реально виконано на суму 1294 тис. гривень.

 

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

Прокуратурою Тернопільської області направлено до суду кримінальне провадження щодо торгівця людськими органами

Право на безкоштовну правову допомогу у Тернополі мають усі