Роботи Пінзеля не повернуться з Парижа до Бучача!

Поділитися
Скульптура "Св.Онуфрій" вважається одним із останніх творів геніального майстра, це єдина кам’яна скульптура Пінзеля, що планувалась до експонування в Луврі. Вона мала зайняти центральне місце в експозиції виставки, оскільки відрізняється особливою філігранністю виконання. За попередньою оцінкою, вартість скульптури - 10 млн доларів. Cеляни не дозволили взяти цей шедевр

Минулого року міністр культури Кулиняк в Бучачі обіцяв, що після виставки в Парижі в Луврі, роботи всесвітньо відомого майстра Іоанна Пінзеля повернуться до Бучача. Проте, як стало відомо днями, роботи українського Мікеланджело виставлять ще в галареї зятя екс-президента України Віктора Пінчука. Коли прибудуть на Тернопілля роботи Пінзеля наразі невідомо.

— Одним із ключових проектів 2013-го в «Мистецькому Арсеналі» стане «Код Пінзеля», вже відома у Європі виставка геніального українського скульптора, — розповідає DT.UA генеральний директор «Мистецького Арсеналу» Наталя Заболотна. — Шедеври «українського Мікеланджело» до нас прибудуть відразу ж після їх експонування в Луврі. І в рамках київської виставки Пінзеля відбудеться презентація та вручення премії Бориса Возницького, яку заснував «Мистецький Арсенал». 

Виставка “Скульптор бароко в Україні середини ХVІІІ сторіччя: Йоганн Георгій Пінзель” відбувається у Луврі з 21 листопада 2012 р. по 25 лютого 2013 р.

Цікаво, коли безцінні твори потраплять назад на Тернопілля?

2013 рік: християнський календар

У тернопільському парку відкрили… ресторан