Свободівці Почаєва стали на захист лікарні

Поділитися

В Почаєві відбулась XXIVсесія Почаївської міської ради, в порядок денний котрої було винесено питання «Про оптимізацію міської лікарні». Проте, оптимізація передбачала закриття пологового та скорочення хірургічного відділення.

«Нам всім відомі факти оптимізації в системі охорони здоров’я та галузі освіти. Відомими є й наслідки так званих «реформацій», і на жаль вони є невтішними. Оптимізація передбачає централізацію, внаслідок цього відбудеться скорочення малих осередків, що потягне за собою розширення центральних. Проте в м. Кременці розширення районної лікарні потребує 70 млн. гривень, і тільки тоді вона зможе прийняти завантаженість району. Хоча, при умові отримання необхідних коштів, пройде мінімум три роки для облаштування райлікарні. Дбаючи про безпеку жителів нашого міста та сотень тисяч туристів, котрі систематично відвіють наші святині, ми не вправі ставити під загрозу їх здоров’я і життя», – зазначив під час обговорення питання оптимізації лікарні депутат-свободівець Костянтин Красовський.

В наслідку наполегливості свободівця в резонансне рішення, що стосувалося оптимізації Почаївської міської лікарні були внесені пропозиції. Зокрема пропонується звернутися до міністерства охорони здоров’я з вимогами:

–         виключити з програми оптимізації Почаївську міську лікарню;

–         передбачити повне річне фінансування закладу;

–         виділити кошти на придбання транспортних засобів для транспортування хворих.

Враховуючи пропозиції, відредаговане рішення було підтримано одностайно.

 

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО «Свобода»

Питання з приватизації Почаївської лаври, без рішення громади Тернопільщини, Верховна рада приймати не може» – Степан Барна

9 лютого – унікальні зимові змагання з мандрівництва «Снігохід 2013»