Тернопільські фахівці виявили фінансові порушення у Чортківському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті

Поділитися

Працівники Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Чортківського районного комунального закладу «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат трудового навчання та професійної орієнтації учнів» виявили фінансові порушення, що призвели до втрат майже 73 тис. грн.

Найбільш суттєве порушення стосується нарахування та виплати премій. Зокрема, директор комбінату всупереч нормативним документам без дозволу відділу освіти райдержадміністрації за останні роки «виписав» собі та своїм заступникам заохочення майже на 42 тис. грн.

Інспектори також встановили факти виплати майже 3 тис. грн заробітної плати за невідпрацьований час. Тобто четверо працівників комбінату в один і той же час виконували… кілька робіт.

Обидва згадані вище порушення спричинили зайву сплату більше 16 тис. грн внесків до державних цільових фондів.

Ще майже 1 тис. грн збитків – результат неправильного нарахування збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

І. нарешті, керівництво комбінату всупереч Бюджетному кодексу України провело оплату комунальних послуг за рахунок коштів загального фонду, а не спеціального. Це порушення призвело до втрати майже 11 тис. грн.

За наслідками ревізії на посадових осіб міжшкільного навчально-0виробничого комбінату складено 3 протоколи про адміністративні порушення.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Чортківського району.

 

 

 

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

Василь Білий — перший новачок тернопільської “Ниви” у 2013 році

Спеціальна делегація Тернопільської облради зустрінеться з представниками ЦВК