Тернопільські податківці перевірятимуть виключно ризикові підприємства

Поділитися

У І кварталі цього року тернопільські податківці запланували перевірити 9 юридичних осіб, що майже у 3,7 разів менше порівняно з відповідним періодом минулого року. Про це повідомила заступник голови ДПС у Тернопільській області Тетяна Кочин. Загалом по Україні до плану-графіку проведення документальних перевірок потрапили 1,6 тис. суб’єктів господарювання-юридичних осіб, перевірки скорочено на 24%.

Завдяки запровадженню ризикоорієнтованої системи відбору платників податків до перевірок практика зменшення кількості документальних перевірок продовжуватиметься і надалі. Адже така система відбору платників до перевірок дозволяє зосереджувати податкову увагу виключно на ризикових підприємствах.

Одним з основних принципів податкового сервісу є невтручання у діяльність сумлінних платників. Тому інноваційні інструменти моніторингу були розроблені саме в рамках загальної стратегії відмови від фіскальних методів на користь створення на базі податкової повноцінної сервісної служби.

Автоматизований відбір кандидатів на перевірку призвів до того, що в минулому році щоквартально по Україні перевірялося не більше 2 тис. підприємств, а за весь рік було перевірено близько 8 тис. платників. Загалом з 2010-го року кількість перевірок знизилася втричі. Зокрема, на Тернопільщині торік майже в 2,2 рази зменшилося проведення планових перевірок: всього проведено 121 перевірку, а у 2011 році – 265 перевірок.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

Документи на підприємстві підписував працівник… якого вже не було в живих

Ожиріння? Винні не гени, а традиції вдосталь поїсти