Документи на підприємстві підписував працівник… якого вже не було в живих

Поділитися

Нещодавно одне з товариств з обмеженою відповідальністю Тернопільщини звернулось до суду з позовом про скасування податкового повідомлення-рішення, обґрунтовуючи це тим, що податкові накладні містять усі необхідні реквізити і податковий кредит використано правомірно та тим, що товарно-транспортні накладні свідчать про правомірність включення до валових витрат відповідних витрат та їх підписано живим підписом.

Проте, як виявилося, постачальником матеріально-транспортних цінностей на загальну суму 344,4 тис. грн. позивачу було підприємство, в якому одночасно засновником, директором, головним бухгалтером та єдиним працівником виступав один і той самий чоловік, який, до того ж, згідно з довідкою адресно-довідкового бюро УМВСУ в Тернопільській області помер 20 липня 2007 року. Тобто організувати поставку у вересні та жовтні 2007 року та складати і підписувати податкові накладні як єдина уповноважена посадова і працююча особа продавця ніяк не міг.

З урахуванням встановлених обставин справи, суди усіх інстанцій дійшли висновку щодо неприйняття доводів позивача та обґрунтували законність донарахування органом державної податкової служби 86,1 тис. грн. податкових зобов’язань з податку на додану вартість за оспорюваним рішенням.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

ДПС у Тернопільській області

 

На День Соборності Тарашевський не вберіг бандерівський прапор

Тернопільські податківці перевірятимуть виключно ризикові підприємства