Тернополяни візьмуть участь у чемпіонаті України з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору

Поділитися

Вже вдруге Чемпіонат України з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору пройде на унікальній спеціалізованій реабілітаційно-спортивній базі – Західному реабілітаційно-спортивному центрі

Вдруге Чемпіонат України з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору, що пройде з 25 січня по 3 лютого 2013 року, буде проводитись на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України.

Урочисте відкриття Чемпіонату відбудеться 26 січня о 14:00  у Західному реабілітаційно-спортивному центрі, що знаходиться у с. Яворів, Турківського району, Львівської обл.

У відкритті візьмуть участь:

  • Начальник обласного управління з фізичної культури і спорту Львівської області Майборода Юрій,
  • Начальник обласного центру «Інваспорт» Магрілов Вадим,
  • Координатор Національного комітету спорту інвалідів України у Львівському регіоні, член Ради НКСІУ Грибальський Ярослав,
  • Керівництво районної адміністрації та районної ради Турківського району.

Перед урочистою церемонією відкриття Чемпіонату України відбудуться тестові заїзди учасників змагань на трасах Західного реабілітаційно-спортивного центру (з 12 до 13:00). По завершенню церемонії для представників засобів масової інформації – кава-брейк.

Для акредитованих засобів масової інформації буде організовано транспорт, який чекатиме 26 січня  о 9:00 біля Львівської обласної адміністрації.

Додатково:

Унікальною особливістю цього Чемпіонату є рекордна кількість учасників (47 спортсменів), яку делегувала рекордна кількість регіонів України –  14 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Черкаська, Чернігівська та м. Київ. І це особливо значимо, адже зимовим видам спорту досить не просто розвиватись у нашій «не дуже зимовій» державі.

 

Серед 47 учасників змагань: 25 спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та 14 спортсменів з вадами зору, а також 8 спортсменів-лідерів. Загалом – 39 спортсменів з інвалідністю (23 чоловіки та 16 жінок).

 

Цей Чемпіонат України може пишатися своїми учасниками, адже серед них – відома всьому світові спортсменка – Герой України Олена Юрковська – багаторазова чемпіонка та призерка трьох зимових Паралімпіад, найкраща спортсменка світу та Паралімпійських ігор 2006 року; найкраща спортсменка національної паралімпійської збірної команди України зразка 2010 року, володарка титулу Міжнародного паралімпійського комітету «Найкращий дебют Паралімпіади-2010» Олександра Кононова; 13 учасників Паралімпійських ігор, у тому числі – 6 чемпіонів та призерів зимових Паралімпіад; 4 Заслужених майстрів спорту України, 7 майстрів спорту України міжнародного класу, 4 майстри спорту України.

 

До речі, у змаганнях братиме участь повний склад національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту (29 спортсменів), яка захищає честь нашої держави на усіх зимових міжнародних спортивних форумах (Чемпіонатах Європи, світу, етапах Кубку світу, зимових Паралімпійських іграх). До речі, вже з 23 лютого національна паралімпійська збірна команда з зимових видів спорту виступатиме на Чемпіонаті світу з лижних гонок та біатлону, що пройде в Швеції.

 

 

Прес-служба НКСІУ

Шановні українці! Вітаю із Днем Соборності України!

Стартує інтернет-портал веcільного проекту «JAM MAG»