Умови врахування витрат до податкової знижки

Поділитися

У разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

При цьому, оригінали зазначених документів не надсилаються органу державної податкової служби, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом.

Водночас, платники податку зобов’язані на вимогу органу державної податкової служби та в межах його повноважень, визначених законодавством, пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації з цього податку.

Платник податку, який бажає скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2012 року, має право у наступному 2013 році подати річну податкову декларацію до податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси (місцем проживання, за яким він береться на облік як платник податків в органі державної податкової служби) про суму свого загального річного оподатковуваного доходу та зазначити в ній підстави, суми та підтверджуючі документи щодо податкової знижки.

 

Тел. для довідок: 15-07, 43-46-46.

 

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

 

Майже 1,2 млрд.грн. податків і зборів сплатили платники податків Тернополя і Тернопільського району до зведеного бюджету

Використання води суб’єктами господарювання