Майже 1,2 млрд.грн. податків і зборів сплатили платники податків Тернополя і Тернопільського району до зведеного бюджету

Поділитися

Порівняно з попереднім роком, надходження зросли на 296 млн. грн. Про це повідомила перший заступник начальника Тернопільської об’єднаної ДПІ Світлана Гудима.

Вона зазначила, що до державного бюджету поступило понад 635 млн. грн., що на 220 млн. грн. більше, ніж у 2011 році. „Фахівці Тернопільської об’єднаної ДПІ у співпраці з платниками податків досягли позитивної динаміки надходжень у розрізі основних джерел наповнення державного бюджету,” – констатувала Світлана Федорівна. Так, поступлення з податку на прибуток підприємств склали майже 228 млн. грн., що на 70,6 відсотків, або на 94 млн. грн. перевищує рівень попереднього року. Податку на додану вартість сплатили 364 млн. грн., або на 127 млн. грн. більше, ніж у попередньому році, а це складає 153,4 відсотки.

До місцевих скарбниць платники податків сплатили понад 521 млн. грн. Порівняно з попереднім періодом надходження зросли на 76 млн. грн., що складає 117 відсотків.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів був податок на доходи фізичних осіб. Цього платежу поступило 403 млн. грн., що на 13,9 відсотків, або на 49 млн. грн. більше від поступлень 2011 року.

На думку першого заступника начальника інспекції Світлани Гудими, належної сплати платежів до бюджетів усіх рівнів вдалося досягти завдяки вдосконаленню обслуговування платників податків та адміністрування податків і зборів, моніторингу сплати платежів до бюджету реальним сектором економіки відповідно до зростання темпів обсягу виробництва, а також протидії ухиленню від оподаткування.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської  об’єднаної ДПІ

 

Як скористатись правом на податкову знижку?

Умови врахування витрат до податкової знижки