За 100 гривень тернополян повезуть сьогодні в Горошову на Маланку

Поділитися

Сьогодні тернополяни мають шанс побувати на унікальному святі Маланки, що у Борщівському районі на Тернопільщині

Якщо не вистачає часу побувати на далеких буковинсько-румунських Маланках, то є чудова альтернатива – село Горошова на Тернопіллі.

Трохи інформації:
Маланія — зимовий карнавал, масове гуляння з вуличним походом, переодяганнями і театралізованими іграми в ніч проти 14 січня в с. Горошова Борщівського району Тернопільської області.
Відбувається щороку від 1920-х рр. як осучаснена форма свята Маланки. Спочат­ку учасники «Маланії» переодягалися в традиційних пер­сонажів звичайного вертепу, козаків, циган тощо, згодом — як відгук на сучасні політичні та культурні події, соціальні явища — за­початкували нові образи: президенти, політичні вожді, популярні співаки, артисти тощо.
Нині горошівська «Маланія» — своєрідний парад переодягнених компаній, кожна з яких представляє ті чи інші образи та композиції. (Вікіпедія)
Від мене: з року в рік Маланка тут змінюється, але щоразу вона захоплює чимось іншим, вражає своєю неповторністю. Якщо не звертати увагу на деякі п’янущі обличчя та петарди під ногами, то все решта точно запам’ятається:)

Час: 13-14 січня. Виїзд з Тернополя о 16.00, повернення десь о 4-5 ранку 14 січня.

Ми просто організовуємо вам транспорт – від вас бажання поїхати за позабавлятися.

Проїзд: комфортним бусом на 19 м. та з веселим (в хорошому розумінні:) водієм.

Вартість: 100 грн/особа.

Інфо та зголошення: 067 3512637 – Ромко

Як не залетіли мешканці Тернопільщини (реальна історія)

“Дідух – Різдвяний дух”