Антимонопольний комітет не дозволив Надалу і Мединському підвищити тариф на проїзд

Поділитися

До Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 4 лютого 2013 року  надійшов на погодження проект Рішення виконавчого комітету Тернопільської міської  ради «Про встановлення тари­фів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в м. Тернополі» та матеріали до проекту Рішення.

Вдруге  виконавчим комітетом Тернопільської міської ради матеріали до проекту Рішення надані не в повному обсязі, зокрема, в даному випадку відсутні будь-які розрахункові матеріали по одному з  найбільших перевізників – КП «Міськавтотранс», що не дало підстав територіальному відділенню для системного та об’єктивного  їх розгляду.

При вибірковому аналізі матеріалів наданих підприємствами-перевізниками встанов­лено:

– відсутність документів, які підтверджують дані про пасажиропотік;

– застосування  індексу інфляції з липня 1995 року по грудень 2011 року;

– включення окремих статей витрат, які не передбачені Методикою,

наприклад в загально виробничих витратах включені внески на розвиток

транспортної галузі тощо.

 

Враховуючи викладене, територіальним відділенням  08.02.2013 року

не погоджено  вказаний проект Рішення.

 

Після надання виконавчим комітетом Тернопільської міської ради розрахункових матеріалів  до проекту Рішення у повному обсязі та з належним обгрунтуванням, територіальним відділенням, вказані матеріали  будуть розглянуті повторно, у встановлений законом термін.

Додатково: відповідно до статті 28 Закону України  „Про місцеве самоврядування в Україні”  передбачено, що до відання  виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення в порядку і межах, визначених законодавством, тарифів щодо оп­лати побутових, комунальних, транспортних та інших послуг.

Банк пробачив кредит у 500 тисяч, а тернопільські податківці здерли 80 тисяч податку!

У Тернополі – «Хічкок»