Чому у Тернополі мовчить “брехунець”?

Поділитися

Літні тернополяни завважали, напевно, що в їхніх домівках оніміло радіо. “Брехунець” як кажуть в народі. Чому? Вся справа в коштах. Докерувався Азаров з Януковичем так, що на найелементарніше в державі бракує грошей.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає Національну радіокомпанію України (НРКУ) терміново відновити мовлення й готова разом із НРКУ та Держкомтелерадіо знаходити шляхи виходу з кризи. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

 «5 лютого 2013 року сталася безпрецедентна в історії незалежної України подія – з ініціативи Національної радіокомпанії України припинили мовлення УКХ-передавачі всіх трьох її каналів без попереднього оголошення та запобіжних заходів. Без інформації залишилися передусім незахищені верстви населення у віддалених регіонах України. Це особливо небезпечно напередодні ймовірної весняної повені, коли радіо залишається єдиною системою оповіщення при виникненні надзвичайної ситуації. Генеральний директор НРКУ Тарас Аврахов мотивував своє рішення браком бюджетних коштів», – йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

 Прес-служба стверджує, що Національна рада завжди розуміла систему національних і обласних телерадіокомпаній як єдину, здатну покривати своїм сигналом всю територію України, і останніми роками особливу увагу приділяла саме їй.

 Нацрада неодноразово зверталася до НРКУ з проханням розробити комплексну програму модернізації своїх мереж з урахуванням необхідності покриття 100% території України для розв’язання завдань національної безпеки, спираючись на світовий досвід у цій сфері, нагадує прес-служба. Така програма, окрім іншого, допомогла б оптимізувати й витрати на утримання мереж мовлення. «Натомість Національна радіокомпанія почала вимагати в Національної ради FM-частоти для побудови мереж мовлення на заміну наявних. Цей шлях хибний», – вважають у Нацраді.

 Для покриття території України FM-мовленням потрібні сотні передавачів, для чого немає ні частотного ресурсу, ні бюджетних коштів, що підтвердили події останніх днів, наголошують у Нацраді, посилаючись на слова Тараса Аврахова про те, що «коштів вистачає лише на декілька FM-передавачів».

 «Недалекоглядна політика керівництва Національної радіокомпанії України призвела до кризи не лише самої компанії, а й її партнерів – обласних телерадіокомпаній, які працюють спільно з НРКУ, – йдеться в повідомленні прес-служби регулятора. – Національна рада на засіданні 6 лютого, заслухавши інформацію Івано-Франківської та Черкаської ОДТРК, висловила підтримку їх прагненню неухильного виконання завдань, які ставить перед ними держава, і утрималась від накладення стягнень за невиконання умов ліцензій. Регуляторний орган уважно стежить за розвитком подій і готовий надати всю можливу підтримку державним мовникам».

 Нагадаємо, 5 лютого припинили мовлення УКХ-передавачі усіх трьох каналів Національної радіокомпанії України. Гендиректор НРКУ Тарас Аврахов пояснив це відсутністю коштів, повідомляє  «Телекритика»

Військовослужбовці Тернопільського гарнізону вклонилися Іконі Святого рівноапостольного князя Володимира

Любіть українок, як сонце любіть