Голова Тернопільської ОДА Хоптян та представник Адміністрації Президента України Нефьодов втекли з колегії ОДА

Поділитися

Голова Тернопільської обласної адміністрації Валентин Хоптян та керівник головного контрольного управління Адміністрації Президента України Олександр Нефьодов втекли з виїзного засідання колегії ОДА через присутність на ній депутатів від ВО “Свобода”. На колегію були запрошені голови усіх районних адміністрацій, голови районних рад Тернопільщини, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, начальники відділів держземагенств. Проте представники президента злякалися зайти у вщерть заповнений зал, аби не давати відповідей на незручні для них запитання, чим проявили зневагу до запрошених голів РДА та членів колегії.

Більше того, вперше за часів Незалежності в Тернопільській області за вказівкою чинної “регіонально”-комуністичної влади представники правоохоронних органів наважились на порушення прав не лише мешканців Тернопільщини, але й їхніх представників – народних депутатів України, депутатів місцевих рад області. Бандитська влада знахабніла настільки, що натравила на депутатів-свободівців силовиків. Виконуючи злочинні вказівки, кілька десятків “беркутівців” заблокували вхід депутатам Верховної Ради та місцевих рад Тернопільщини в приміщення, де мала відбутись колегія ОДА. При спробі депутатів зайти до зали засідань сталася бійка. У сутичці з “беркутівцями” постраждали депутати Тернопільської обласної та місцевих рад, не зважали так звані “правоохоронці” і на жінок.

Попри відвертий протиправний тиск силовиків, які вчинили зухвалий напад на народних депутатів, свободівцям вдалось прорвати заслін та зайти у зал. Там вони закликали присутніх керівників обласних та районних служб, установ, серед яких були і керівники правоохоронних органів, відмовитись від співпраці зі злочинцями, не терпіти принижень та ганьби з боку корупціонерів та хабарників, долучатися до захисту інтересів громади і відновлення законності. У результаті колегія ОДА не відбулась, а голова ОДА без жодних пояснень ганебно втік з приміщення, де мало відбутися засідання.

Причиною сьогоднішнього конфлікту стала принципова позиція ВО “Свобода” щодо відновлення роботи Тернопільської обласної ради, яку заблоковано за вказівкою голови ОДА з метою уникнення відповідальності за злочинну діяльність посадових осіб адміністрації.

Саме наслідком протиправної позиції “губернатора” є загроза бюджетного, фінансового та економічного колапсу Тернопільщині. Нехтуючи інтересами громади, вибудувавши корупційні схеми, він та його поплічники прикривають масштабний грабунок області.

Тернопільська обласна рада була єдиним дієвим органом, який міг принципово та аргументовано впливати на дії “регіонівської” облдержадміністрації. За повної байдужості правоохоронних структур саме обласна рада була справжньою перешкодою для зростання апетитів корумпованих чиновників.

Єдиним способом для адміністрації уникнути кримінальної відповідальності за скоєне стало блокування роботи облради. Скориставшись зручним моментом, “регіонали” за погодженням з президентською адміністрацією, всупереч Конституції та законам України, міжнародним правовим нормам, упродовж двох років на території Тернопільщини зазіхають на конституційне право громадян на волевиявлення, що полягає в умисному ухилянні провладних членів обласної територіальної виборчої комісії від виконання своїх прямих обов’язків. Незважаючи на низку рішень судів та ЦВК, якими встановлено протиправний та незаконний характер бездіяльності територіальної виборчої комісії, 19 депутатів обласної ради досі не набули відповідних повноважень, як того вимагає законодавство України.

Обласні чиновники, маніпулюючи членами ТВК-представниками Народної партії, КПУ та ПР, перешкоджають здійсненню вибору мешканців області та дестабілізують суспільно-політичне життя краю. Внаслідок цих дій під загрозою нормального функціонування опинилося господарство Тернопільщини та система бюджетних установ, не забезпечено вчасне ухвалення обласного бюджету та рішень, необхідних для нормального розвитку області на 2013 рік.

Однак основним мотивом блокування роботи ТВК є навіть не політична складова, а страх, що злочини в галузі землекористування, привласнення і нераціональне використання бюджетних коштів, хабарництво знайдуть справедливу оцінку у представників тернопільської громади.

Хоптян і компанія сподіваються задурити голови нашим землякам, маніпулюючи підконтрольними ЗМІ та державним телебаченням, намагаються перекрутити факти, надати подіям, що відбуваються, виключно політичного забарвлення.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання “Свобода” наполягає на притягненні всіх винних злочинців до жорсткої кримінальної відповідальності. Народні депутати Олег Сиротюк, Олексій Кайда та Михайло Головко ініціюють низку відповідних звернень до силових органів, на часі – створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування діяльності команди Хоптяна.

Свободівці переконані, що всі, а особливо керівники найвищого рівня, повинні усвідомлювати свою високу відповідальність перед громадою, розуміти невідворотність покарання за скоєні злочини, неприпустимість корупційних дій та хабарництва.

“Свобода” звертається до Президента України як гаранта збереження конституційного порядку та дотримання Конституції України з вимогою відсторонити на час проведення відповідних перевірок від займаної посади голову Тернопільської обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна та залучити до розслідування Генпрокуратуру та Міністерство внутрішніх справ.

Тільки такими діями можна повернути довіру населення, змінити безвідповідальну позицію низки місцевих чиновників, звиклих до безкарного нахабного свавілля.

Від сьогодні, 26 лютого, тернопільська організація ВО “Свобода” розпочинає безстрокову акцію протесту “Хоптяна – до відповідальності!”, метою якої є відновлення законності у нашому краї.

Прес-служба Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

«Нива» повернулася з Криму

УДАР почав війну з боржниками за репутацію