Хоптян почав закривати дитячі садочки і школи

Поділитися

Тернопільська облдержадміністрація отримала план із кількості закритих шкільні дитячих садків. Небезпечна тенденція під прикриттям «оптимізації» дошкільної та шкільної освіти загрожує великій кількості цих закладів у нашій області.

Наприкінці січня на колегії Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян дав доручення своєму заступнику та керівнику апарату ОДА Юрію Желіховському доручення перевірити виконання дохідної частини бюджету в кожній сільраді Тернопілля. Згадав очільник області й про школи. «Перевірити школи, де вчителів більше, ніж учнів. Об’їхати, обдивитися, заактувати!» Після «аудієнції» Валентина Хоптяна в Миколи Азарова на початку лютого та після його зустрічі з міністром освіти Дмитром Табачником в ЗМІ з’явилася інформація, начебто очільник ОДА дав вказівку підлеглим сформувати список шкіл та дитсадків, які потрібно закрити в 2013 році.

У с. Печірній Лановецького району батьки заледве випросили в чиновників району можливість для своїх дітей навчатися в місцевій школі на 2012 рік. Є інформація, що закрити дошкільні та шкільні заклади планують також у Тернопільському та Зборівському районах. Найперше під удар потраплять початкові школи, школи, де навчається мала кількість учнів та садки, де найменша чисельність малят порівняно з іншими селами. На дитячій освіті держава планує зекономити не один десяток мільйонів гривень. Під цю «економію» може потрапити половина дошкільних на початкових навчальних закладів Тернопілля.

Руками голови обласної адміністрації починається розхитування фундаменту початкової освіти на селі. І це тоді, коли на кожному урочистому заході з нагоди дня працівників освіти Валентин Хоптян не втомлюється повторювати, як Янукович та уряд дбають про добробут українців. В той же час розхвалена система роботи шкільних автобусів по сільському бездоріжжю щораз зазнає руйнування, адже достатньо коштів на ремонт поламаного автотранспорту в державному та місцевих бюджетах немає. Ба більше — Тернопільщині вкотре «урізали» дотації. Відтак маленьких дітей та їхніх батьків змушують вдаватися до крайніх заходів: відвідувати школи за десятки кілометрів від рідного дому, відмовлятися від перебування в дитсадках, залишаючи малечу вдома з рідними. Виходить, що держава всіляко стимулює руйнівні процеси в освітній галузі насамперед у сільській місцевості, щоби понизити рівень освіченості українського села. Таким чином поступово очільники адміністрацій, що є за сумісництвом головами обласних партосередків Партії регіонів, свідомо готують неосвічений електорат. Адже відомо, що саме неосвіченими людьми легше управляти. Чи не задля цього нині так активно пропагують «оптимізацію» всіх сфер життя України.

Михайло Одарків.

Ірина Білик приїде у Тернопіль з “бодуна”?

Про корупцію повідомляйте «Пульс податкової»