Іван Стойко : «Працював і працюватиму для людей, адже в цьому бачу своє покликання»

Поділитися

 29 та 30 січня 2013 року народний депутат України Іван Стойко приймав громадян у Борщеві,Чорткові , Заліщиках та Товстому.

« Немає більшого щастя, ніж тоді, коли після пленарного тижня, роботи у комітеті Верховної Ради, та не зовсім приємних подій , які сьогодні , на жаль, відбуваються в українському парламенті і не дають змоги працювати депутатам ефективно, реалізувати задумане, нарешті повертаюся на Тернопільщину. Знаю – тут мене чекають і тому дорога до Тернополя завжди видається коротшою, аніж до Києва,» – каже народний депутат.

Іван Михайлович завжди з нетерпінням чекає тижня, коли за графіком роботи Верховної Ради України випадають дні роботи  в окрузі, спішить поспілкуватися та порадитися зі своїми виборцями, допомогти вирішити ті чи інші проблеми.

Та цьогорічний січневий прийом відрізнявся від усіх попередніх тим, що працював народний депутат у своєму, віднедавна рідному 167 окрузі, який дав йому мандат довіри у найвищий законодавчий орган.

Прийоми у всіх південних районах були багатолюдними, хвилюючими та цікавими. Характерним для усіх них стало те, що виборці із здивуванням сприйняли повідомлення у ЗМІ та по радіомовленню, що прийом у них здійснюватиме народний депутат Іван Стойко. Вони давно зневірилися у тому, що після того, як минуть вибори до парламенту, їхній обранець поцікавиться проблемами округу. Попередній гіркий досвід був тому підтвердженням. Саме тому під час прийому дивувалися та запитували у Івана Михайловича чи приїде він до них ще раз. Народний депутат заспокоїв виборців та повідомив, що планує бути на окрузі щомісяця, тому що інакше працювати він просто не вміє.

Якщо виокремити ті проблеми , які найбільше турбували громадян у Заліщицькому, Борщівському та Чортківському районах, то найболючішими серед них є  питання недостатності виділених бюджетних коштів на ремонти доріг, дошкільних та шкільних навчальних закладів, сільських будинків культури. Багато скарг озвучували виборці стосовно неякісного енерго- та газо-  постачання їхніх осель та вулиць, що спричиняє їм ряд суттєвих незручностей при приготуванні їжі, роботі побутових електроприладів, та ін.

Загальним для усіх районів області є проблема заміни аварійних електричних стовпів, які за термінами експлуатації підлягають негайній заміні, а по-декуди  вони навіть гниють, чим створюють загрозу для безпеки людей, біля будинків яких вони розміщені. Народним депутатом уже відреаговано та направлено  відповідні депутатські звернення до «Тернопільобленерго», «Тернопільоблгаз», і інших обласних структур для усунення вищеописаних  проблем.

Та, на жаль, аварійними часто-густо є і самі будинки, в яких проживають громадяни. Під час прийому у м. Борщеві до Івана Михайловича зателефонула жителька смт. Мельниця – Подільська, яка повідомила йому, що її непокоять тріщини у стінах кімнати, в якій вона проживає, від того , що будинок знаходиться біля дороги та великовагові машини, які проїжджать поряд, створюють відповідну вібрацію, яка спричиняє руйнацію будинку. Таких звернень до народного депутата надходило уже де-кілька, тому на прохання виборців наступний  прийом громадян у лютому в Борщівському районі він проведе у смт.Мельниця-Подільська та с. Горошова.

Що стосується відомого в усій Україні , та поза її межами села Горошової, то біля десятка звернень до депутата Верховної Ради Стойка І.М. стосувалися скарг жителів цього села на неправомірні дії сільського голови  Левка В.В. Порушення стосуються сфери земельних, та інших відносин, тому Іван Михайлович належно вивчає це питання та відповідно реагує для захисту інтересів та прав виборців.

Окремо слід зазначити  колективні звернення жителів Заліщицького району ,  акціонерів фабрики «Дністрянка», яка знаходиться у м. Заліщиках Тернопільської області зі скаргою на дії  директора Мидлика Сергія Олексійовича, який , з їхніх слів, із 1993 року не проводив жодних зборів акціонерів, та самовільно розпродує  майно акціонерів, не виплачуючи за це їм ніяких коштів ( майно швейних цехів), а також порушення прав виборців різних районів у відносинах з  кредитними спілками, та банками.

Кричущими також є питання невиплат пенсій та інших соціальних допомог чорнобильцям у Чортківському та Заліщицькому районах з якими колективно зверталися до народного депутата.

З цих проблем Іван Михайлович уже зареєстрував відповідні депутатські запити до обласної та Генеральної прокуратур, а також зробить депутатський запит з трибуни Верховної Ради.

Загальними  проблемами  з якими зверталися до народного депутата   виборці  усіх  районів були житлові та земельні питання, неотримання  заощаджень в банках, перерахунок пенсій та пільг , матеріальна допомога на лікування та ін.

Всі питання зараз опрацьовуються та не залишаться без уваги.

Позитивним у роботі Івана Стойка є те, що у   м. Тернополі по вул. Хмельницького,18 ( 3 поверх) діє громадська приймальня народного депутата, де щодня, окрім вихідних, з 11.до 13.00 будь-хто із жителів Тернопільської області може подати письмове звернення помічникам-консультантам, яке обов’язково буде розглянуте депутатом.

Окрім цього, у кожному районі округу,  теж відкрито громадські приймальні депутата Верховної Ради України Стойка І.М., у яких працюють його помічники. Вони розміщені на 1 поверхах приміщень районних рад .

«У кожному окремому випадку, у кожній біді – намагаюся сприяти вирішити ту чи іншу проблему, допомогти. Працював і працюватиму для людей, адже в цьому бачу своє покликання, » -стверджує народний депутат Іван Стойко.

Загалом у січні до Івана Михайловича  лише у Тернопільській області звернулося із заявами, скаргами та зверненнями 214 виборців.
   Леся Стеблюк

Чиновники облрад, від яких користі, як з козла молока, побігали за м’ячем з патріотичних мотивів

Тернопіль шикує: на тисячу виборців – 127 тисяч гривень витрат!!!