Олексій Кайда про кризу совісті та моралі

Поділитися

Народний депутат України, заступник голови фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді Олексій Кайда взяв участь у програмі «Шустре Live», присвяченій роботі нинішнього парламенту.

Зокрема учасники програми обговорювали дії опозиції у боротьбі за забезпечення персонального голосування народних депутатів. Олексій Кайда з цього приводу зазначив: ««Свобода» завжди відстоювала принципову позицію щодо питання персонального голосування. Якщо ми вимагаємо від представників влади дотримання чинного законодавства, то перш за все ми ставимо ці вимоги перед собою.

Щодо представників нинішньої влади. Вони говорять про те, що, блокуючи трибуну Верховної Ради, опозиція нібито порушує закон, натомість перед тим самі ж його порушили, голосуючи чужими картками. Вони розповідають про те, що нібито хтось у когось забирає карточку, а самі закривають очі на те, коли б’ють ногами депутата Верховної Ради. Владна партія порушує не тільки Конституцію та закони України, а й перш за все – засади моралі. Я не погоджуюсь з тим, що в парламенті зараз є політична криза. Є криза совісті,  криза моралі нинішньої влади.

У ст. 37 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» чітко чорним по білому зазначено про види та способи голосування, зокрема, що голосування здійснюється народним депутатом особисто за допомогою електронної системи або шляхом підняття руки. Крім того, у ст. 227 цього ж закону зазначено, що протягом місяця після сформування Кабінету міністрів України, уряд мав подати на розгляд Верховної Ради свою програму діяльності на строк його повноважень. Уряд був обраний у грудні місяці. Вже два місяці владна партія порушує закон. То ви звинувачуєте опозицію в тому що ми, блокуючи трибуну і вимагаючи забезпечення персонального голосування, порушуємо закон? Подивіться на себе в дзеркало».

У Заліщиках, на Тернопільщині, відновила роботу громадська приймальня Івана Стойка

Наша Олена Підгрушна – чемпіонка світу!