Про пропуск льодоходу, повені і паводків на Тернопільщині у 2013 році

Поділитися

Для безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків в Тернопільській області здійснюються організаційні заходи. Нині паводкова ситуація не виходить за межі допустимих параметрів і перебуває під постійним контролем Тернопільського обласного управління водних ресурсів, повідомляє сайт цієї організації.

На виконання наказу Держводагентства України від 03.01.2013 р. № 2 «Про пропуск льодоходу, повені і паводків у 2013 році» та з метою своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, господарських об’єктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу в управлінні облводресурсів виданий аналогічний наказ.

З метою своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, с/г угідь, виробничих об’єктів в цей період затверджено склад аналітично- диспетчерського центру обласного управління водних ресурсів, проводиться постійний аналіз та узагальнення інформації про гідрометеорологічну обстановку, хід формування повені та паводків на водних об’єктах області.

Відповідно до Положення про функціональну підсистему єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру Держводагентства України, налагоджується схема взаємодії з відповідними територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевими державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, басейновими управліннями щодо загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором.

Міжрайонні управління водного господарства проводять обстеження технічного стану водогосподарських систем і гідротехнічних споруд, здійснюють роботи з ремонту і підготовки споруд та об’єктів до пропуску високих вод, відновлюють аварійні запаси матеріалів та інвентаря.

Організовано і підготовлено до роботи в умовах надзвичайних ситуацій аварійні бригади робітників, необхідні механізми і автотранспорт.

На період пропуску льодоходу, повені та паводків буде встановлено цілодобове чергування працівників, відповідальних за прийняття оперативних рішень.

Тероризм і Тернопільщина

У Грабівцях відбулись змагання на Кубок Тернопільського району із Street Workout