Студенти також люди!

Поділитися

Прикрий випадок стався зі студентами однієї з груп ТНЕУ, які 9 лютого збиралися святкувати екватор (половина навчання) в ресторані «рандеву». Домовлялися студенти з адміністратором закладу ще в жовтні, адже як відомо, найкраще замовляти раніше, коли ще є з чого вибирати і всі заклади ще не зайняті. Отже, вони домовились, що святкуватимуть на другому поверсі в бенкетному залі, де досить гарно, і внесли завдаток. Звичайно, критеріями для вибору місця були вигляд приміщення і ціна, що мало першочергове значення.

Коли ж студенти приїхали до ресторану, виявилось, що на другому поверсі відбувається святкування весілля, а для них накрили стіл на першому, що виглядає як якийсь бар. Коли вони дзвонили до адміністратора, той не піднімав!!! Врешті-решт, знайшли якогось керівника, який сказав, що він «готовий піти на поступки», а саме дозволив студентам не платити за музику, яка ніби-то коштувала 150 грн. крім студентів там святкували ще дві компанії старших людей, в залі було мало місця і не було де сфотографуватися, а за фотографа заплатили 350 грн..

Настрій всім звичайно був зіпсований, адже розраховували побачити зовсім інше. Припустимо, для ресторану вигідніше весілля, але в крайньому випадку, заклад міг перенести екватор на інший день. Чому ніхто не попередив про те, що доведеться святкувати зовсім не там, де замовляли? І взагалі, чи мала право адміністрація ресторану так вчинити зі студентами? Чи студенти не люди? Як знайти на таке управу? Яким чином захистити свої права?

Тернопільські вар’яти

Михайло Апостол про українське село та розвиток Тернопільщини