Тернопільські депутати звернулися до президента та вимагають не допустити приватизацію Почаївської лаври

Поділитися

«Сьогодні Тернопільською міською радою було прийнято звернення до Президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України, у зв’язку з реєстрацією групою народних депутатів законопроекту №1161 від 25.12.2012», –  повідомив координатор громадського руху «Українські святині – українському народу», депутат Тернопільської обласної ради Степан Барна.

За його словами, у Зверненні міські депутати висловлюють свою стурбованість ситуацією, яка складається довкола питання майбутнього Свято-Успенської Почаївської лаври та вимагають терміново вжити рішучих заходів щодо недопущення прийняття запропонованого проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України»(реєстр.№1161).

«Крім того, депутати Тернопільської міської ради звернулися до  Кабінету міністрів України, щоб він знайшов можливість профінансувати виготовлення номінаційного досьє та офіційно звернувся в ЮНЕСКО з поданням про внесення Почаївської Лаври до Списку всесвітньої спадщини», – розповів обласний депутат.

За прийняття рішення на захист Почаївської Лаври проголосувало 45 депутатів (всього депутатів – 61)

«Цей законопроект є продовженням тотального наступу діючої влади на українські святині. Я переконаний, що Почаївська лавра є загальним надбанням українського народу, а тому приватизація її однією з релігійних конфесій веде до створення громадського протистояння в суспільстві», – зазначив Степан Барна.

У Тернополі розпочалися найважчі політичні “пологи” (відео)

Концерт «Студії Квартал-95» обійдеться гоноровим кавалерам у 1000 гривень!