Тернопільські інспектори виявили у Гає-Розтоцькій сільській раді фінансові порушення на суму 110 тис. грн

Поділитися

Працівники Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії бюджету села Гаї-Розтоцькі, що в Зборівському районі, встановили порушення фінансово-бюджетної дисципліни на суму 110 тис. грн.

Найбільша сума порушень стосується нарахування та виплати заробітної плати працівникам установ сільської ради. З порушенням норм законодавства їм переплачено більше 40 тис. грн. До державних цільових фондів зайво перераховано майже 15 тис. грн. Як не дивно, але поряд з цим інспектори виявили, що окремими працівниками недоотримано майже 18 тис. грн.

Ще півтори тисячі гривень збитків – це неправильно виплачені кошти на відрядження.

Окрім того, ревізією використання земельних ділянок, своєчасності надходження плати за орендовані приміщення та сплати орендарями вартості наданих комунальних послуг встановлено недоотримання місцевим бюджетом коштів на суму майже 4 тис. грн.

На об’єкті контролю також зафіксовано оплату сільською радою послуг за сторонніх юридичних осіб.

Проведеною під час ревізії інвентаризацією та перевіркою достовірності обліку необоротних активів встановлено лишки матеріальних цінностей на суму понад 14 тис. грн та заниження обліку вартості активів майже на 17 тис. грн.

За результатами ревізії складено три протоколи про адміністративні порушення фінансового законодавства.

Про наслідки ревізії проінформовано прокуратуру Зборівського району.

 

 

 

Прес-служба Держфінінспекції

в Тернопільській області

До Тернополя приїзджає “Крихітка”

Майже 50 мільйонів гривень спрямували до державного бюджету платники податків Тернопільської об’єднаної ДПІ протягом січня цього року