Майже 50 мільйонів гривень спрямували до державного бюджету платники податків Тернопільської об’єднаної ДПІ протягом січня цього року

Поділитися

Це на 16,4 млн. грн. більше, ніж у перший місяць минулого року. Про це повідомила перший заступник начальника податкової інспекції Світлана Гудима. Вона зазначила, що найбільше до скарбниці країни надійшло податку на прибуток підприємств, а це – понад 15 млн. грн., та податку на додану вартість – майже 31 млн. грн. Порівняно з відповідним періодом минулого року дані платежі зросли відповідно на 9 млн. грн. та 8. млн. грн.

Надходження до місцевих бюджетів перевищили поступлення січня 2012 року на 5 млн. грн. і склали більше 38 млн. грн. Міську казну поповнили суб’єкти господарювання, сплативши майже 32,8 млн. грн., а бюджет Тернопільського району – 5,6 млн. грн. Значна частка місцевих надходжень це – податок на доходи фізичних осіб (28 млн. грн.), плата за землю (3,2 млн. грн.) та єдиний податок (4,8 млн. грн.).

„Позитивна динаміка щодо зростання надходжень, яка набрала обертів у минулому році, продовжується й у цьому році,” – констатувала Світлана Федорівна. На думку першого заступника начальника, це цілком очікуваний і закономірний результат. Адже податковою службою не тільки виявляються ті, хто ухиляється від сплати податків, але й втілюються нові сервіси для надання послуг платникам, створюються комфортні умови для провадження підприємницької діяльності тощо. Все це відгукується добропорядністю суб’єктів господарювання, підтримкою податкових перетворень та владних ініціатив, довірою до податкових органів.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю Тернопільської об’єднаної ДПІ

Тернопільські інспектори виявили у Гає-Розтоцькій сільській раді фінансові порушення на суму 110 тис. грн

Триллеры красят наши жизни яркими красками