Як Тернопільська міська рада зробила журналістів дурнями

Поділитися

Про те, що тернополяни активно цікавляться новинами громадсько-політичного та культурного життя  свідчить величезна кількість місцевих газет, які виходять щотижня. Але й вони не задовольнять попит.  Нині у Тернополі щодня більшає сайтів, деякі з яких  мають відвідуваність у тричі більшу, ніж тиражі найпопулярніших “паперових” видань. Проте, куревська політика місцевих  горе-патріотів призвела до того, що фактично усім газетам “закрили світ” замовними матеріалами, а щоб перекроїти інтернет середовище “наплодили” примітивно-позитивних сайтів, які й коми критичної не поставлять у бік “свабодних патрійотів”. Тернополяни – люди розумні, тому  відвідування пронадалівських веб-ресурсів залишається на рівні кількості пацієнтів тернопільського психоневрологічного диспансеру. Хоч ті безликі сайти і пропихають за немалі кошти на національний рівень… От і не дивно, що потрапила в оману журналіст зі Львова Мар’яна П’єцух. Навіть відеоблог зробила.

Львівська журналістка розповіла, що нібито журналісти “клюнули” на фейкову новину (яку, до речі, створив помічник міського голови Тернополя Максим Черкашин).  У блозі на “Кореспонденті” та місцевому фейковому ресурсі  поширив байку, що “Тернопіль – зимова столиця Європи”.

Реакція пересічних тернополян на таку вістку була критично-прагматичніша: нехай би сніг краще почистили в місті, а не “шмарклі розводили” до Європи…

А потім два десятки “електронних інформаційних підстилок” мера Тернополя зробили враження, що це супер новина.

Найкумедніше, що після цього фейкорозплідник на Листопадовій почав розповідати серйозним журналістам не з Тернополя (на зразок Мар’яни П’єцух), як у Тернополі преса “клює” на жартівливі новини.

Місцеві журналісти не повелися на цю новину, бо щодня живуть у “Надаловій Європі”, а столичні та з інших міст просто взяли новину із сайту… Тернопільської міської ради, яку потім тихенько зняли чиновники.

P.S. Сподіваємось, що наступні жарти дотепників із Листопадової будуть дійсно дотепними.

“На закуску” пропонуємо вам переглянути список так званих новин в блозі на Кореспондеті, де особливо “прикладаються” працівники прес-служби тернопільської мерії. Особливо прикольно дивиться відео з колядниками в кабінеті мера Тернополя.

Як начальник з Тернопільської міської ради рятував свій автобус в аварії (відео, фото)

Нарешті у Тернополі – справжнє українське радіо