Тернопільський молокозавод займає близько 9% загального ринку молочних продуктів в Україні

Поділитися

У обласній державній адміністрації, за участю заступника голови ОДА Василя Гецька, відбулося засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

На засіданні присутні обговорили проблеми та перспективи діяльності підприємств з іноземним капіталом Тернопільської області.

Як розповів заступник голови ОДА Василь Гецько, індекс приросту інвестиційних вкладень у промисловості Тернопільської області за минулий рік склав 3,4%, у сільське господарство близько 10%.

У 2012 році в область внесено внутрішніх інвестицій на суму 3млрд. 160 млн. грн., що на 20% більше ніж у 2011 році. Найбільша кількість інвестицій спрямована у сільське господарство – 17,5% від загального обсягу, промисловість – 16,5% та будівництво – 37%.

Тернопільський молокозавод займає близько 9% загального ринку молочних продуктів в Україні  і це є результатом активного інвестування в підприємство.

В минулому році здано в експлуатацію 3 тваринницькі комплекси потужністю понад 3 тис. голів та області введено в експлуатацію близько 400 га садів.

Загальний обсяг зовнішніх інвестиції на Тернопільщині склав 64,1 млн. дол. США.

За 2012 рік підприємствами області експортовано продукції на суму 237 млн. дол.  США, а також надано експортних послуг  на суму 14 млн. дол. США., з них 200 млн. грн. внесено на розвиток підприємств транспортної галузі.

Актуальним для області залишається питання збільшення іноземних капіталовкладень в економіку краю та вихід місцевих товаровиробників на внутрішні ринки світових країн.

Хоптян поверне гроші гіпертонікам?

На українському ринку праці – дефіцит страхових агентів