У Підволочиському районі припинено діяльність підпільного м’ясного цеху

Поділитися
    Підпільний цех із виробництва м’ясних виробів у Підволочиському районі викрили співробітники ветеринарної міліції УМВС в області спільно з дільничними інспекторами райвідділу міліції та управлінням ветеринарної медицини району. Незаконний бізнес організував приватний підприємець із Тернополя.
    Як з’ясувалося, підприємство працювало без жодних необхідних дозвільних ветеринарних і санітарно-епідеміологічних документів. Його діяльність не була погоджена з жодною з контролюючих служб, внаслідок чого, звісно, не здійснювався контроль за безпечністю та якістю продукції.
У цеху працювало четверо людей. Двоє із них були працевлаштовані офіційно, на інших працівників власник підприємства не зміг надати ані трудової угоди, ані санітарної книжки. Приміщення, в якому розташовувався цех, не відповідало вимогам ветеринарно-санітарного законодавства.
Аби «не світитися» на Тернопільщині, м’ясну продукцію постачали на ринки Хмельниччини та Рівненщини. Асортимент виготовлених м’ясних виробів був різноманітний – ковбаси, печінкові паштети, копчені кури, м’ясні хлібці.
Як розповів начальник відділу ветеринарної міліції області Богдан Табака, під час перевірки у цеху міліціонери вилучили понад 350 кілограмів м’ясної продукції на загальну суму 8,5 тисяч гривень.

Приписом ветеринарної міліції роботу цеху зупинено, м’ясну продукцію та сировину знято з обігу та утилізовано на Тернопільському заводі з виробництва м’ясо-кісткового борошна.
За виявлені порушення горе-підприємця притягнуто до відповідальності за статтею 107 (Порушення ветеринарно-санітарних вимог) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності ще за однією статтею цього ж кодексу – 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності).
Перевірку проводять працівники Підволочиського райвідділу міліції.

Міліціонери розслідують конфлікт через розміщений у соціальних мережах відеоролик

Затримали наркоторговку з п’ятьма кілограмами дурману