«УДАР» – за рідну мову

Поділитися

 Сьогодні українці святкують Міжнародний день рідної мови. Тільки от рідною для багатьох із них є далеко не українська.  Більшість  жителів східних регіонів та Криму  «солов’їну» чують хіба по телебаченню чи радіо, та й того,не завжди. Але нічого дивного у цьому немає, адже російською мовою в Україні видається понад 60% сумарного тиражу газет, 83% – журналів та продається близько 87% книг. Для того, аби українське слово стало доступнішим для жителів Півдня, партія «УДАР Віталія Кличка» розпочала проект «Західна Україна – Криму». Його старт та шляхи реалізації обговорили на прес-конференції, що відбулась сьогодні у прес-клубі ТОО ПП «УДАР Віталія Кличка».

-В Криму дуже важко знайти україномовну продукцію в книжкових магазинах, а в бібліотеках її майже немає, – констатував голова тернопільського молодіжного крила «УДАРу» Андрій Копачівський. – Менше 8% дітей в Автономній республіці навчається українською мовою, а ті, котрі хочуть її знати, не мають вільного доступу до друкованого українського слова. Тому ми оголошуємо про збір україномовних видань для шкільних і міських публічних бібліотек Криму та Севастополя.

Збір літератури відбуватиметься до 21 березня.  Кожному, хто дарує книгу, організатори пропонують  залишити на ній своє ім’я, поштову чи електронну адресу, номер телефону або ж посилання на  сторінку у соціальній мережі.

–         Нашою метою є не просто збір літератури, насамперед ми хочемо, щоб українська книжка єднала людей, – продовжує пан Андрій. – Важливо, щоби завдяки книжці жителі як західних, так і південних міст,  отримали нові знайомства,а відтак – більше розуміли один одного.

Усіх небайдужих закликаємо долучатися до акції. Свої книги (прохання у доброму стані) Ви можете приносити за  адресою: м. Тернопіль, вул. Микулинецька, 3а.

Завдамо удару по русифікації спільно!

Ольга Вербило, прес-секретар ТОО ПП «УДАР Віталія Кличка» 

Міліція Тернополя здає кладовку… банку

Тернопільська та Дніпропетровська міські ради є одними із найбільших порушниць Закону про доступ до публічної інформації