Валентин Хоптян головне “гальмо” Тернопільської області

Поділитися

Тернопільська обласна рада неодноразово намагалася висловлювати недовіру голові Тернопільської облдержадміністрації Валентинові Хоптяну, але в розрізі сьогоднішніх подій дана теза таки має підгрунтя.

від З Кабінету міністрів України на початку лютого цього року надійшов лист за підписом Миколи Азарова на адресу народного депутата від Тернопільщини Василя Деревляного. У ньому зазначалося: «Роботу окремих голів місцевих держадміністрацій, у тому числі голови Тернопільської облдержадміністрації Хоптяна В. А. з порушеного питання визнано незадовільною». Під «порушеним питанням» розумілася невиплата працівникам бюджетної сфери заробітної плати наприкінці минулого року. як відомо, в листопаді 2012 року керівники органів місцевого самоврядування області — голови районних рад — під керівництвом тодішнього голови Тернопільської облради Олексія Кайди прийняли та направили Президенту і прем’єр-міністру звернення. В ньому вказали, що Тернопілля було недофінансовано майже на 175 мільйонів гривень, відтак до кінця року працівники, медичної, освітньої, культурної та інших бюджетних галузей могли залишитися без зарплати. Після численних звернень і протестів бюджетними Тернопілля зарплати таки отримали. А от про покарання для осіб, на котрих була покладена відповідальність контролювати за надходженням коштів, інформації не надходило.

І це не все, що гальмує в області Валентин Хоптян. Зокрема, у сфері розвитку охорони здоров’я області. Це закупівля лише 11 авто швидкої медичної допомоги з запланованих 100, провал реконструкції перинатального центру в Тернополі. Процес переобладнання закладів сільської медицини було запущено тільки на третину. Це далеко не повний перелік недопрацювань Валентина Хоптяна перед власною партією.

Масла у вогонь підлило оприлюднення результатів моніторингу обіцянок голови Тернопільської ОДА громадсько-політичним проектом «Слово і діло». В рейтингу «За безвідповідальністю» Валентин Хоптян замкнув п’ятірку голів адміністрацій, котрі мають найбільше невиконаних обіцянок.

Висновок один: Валентин Хоптян – головний “тормоз” Тернопільської області.

Аркадій Кріп

Театральна істерія “Свободи”: боротьба в середині Партії Регіонів фінансових донорів різних проектів

Медичну службу 11-ї Тернопільської окремої гвардійської артилерійської бригади визнано кращою серед військових частин Західного регіону