Екс-голові Борщівської райдержадміністрації Івану Чепесюку дали 9 років за хабар. Депутату облради від Партії регіонів – стільки ж

Поділитися

Як повідомляла інтернет-газета “Про все”, за отримання 276 тисяч гривень хабара, 15 січня 2011 року затримано голову Борщівської райдержадміністрації Івана Чепесюка та двох місцевих депутатів: Віктора Лисака (депутат обласної ради від Партії регіонів, голова районної організації Партії регіонів) та Миколи Микетейчука (депутат Борщівської райради). 

За одержання хабара колишнього голову районної державної адміністрації  засуджено до 9 років позбавлення волі

Прокурором одного з районів області підтримано державне обвинувачення у кримінальній справі про обвинувачення колишнього голови районної державної адміністрації та двох співучасників злочину за ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

Встановлено, що колишній керівник органу державної влади району вимагав та одержав  від жителя міста Чернівці хабар в розмірі понад 280 тисяч гривень за вирішення питання про виділення земельної ділянки для ведення селянського господарства площею 1 гектар.

Кошти колишній посадовець отримав за попередньою змовою з депутатом обласної ради, який одночасно є членом комісії облради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин, а також з депутатом районної ради-членом комісії райради з питань використання земель, природних ресурсів, розвитку села та аграрної політики.

Вироком районного суду колишнього голову районної державної адміністрації засуджено до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки, з конфіскацією ½ частини майна.

Співучасникам злочину призначено покарання 9 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією ½ частини майна, повідомили “Про все” у  прес-службі прокуратури Тернопільської області

“Віктор Янукович. Рік третий. Покращення”

«Ватра» виходить на ринок ЄС