Інтернет-газеті “Доба” перший рочок! Вітаємо!!!

Поділитися
Тернопільський журналіст Андрій Янович оприлюднив запис у Фейсбуці
Рівно рік тому Інтернет Газета ДОБА – наше з Зоряною Биндас творіння – побачило світ. Було багато роботи і багато нервів вже до того, але саме 19 березня 2012 року закидання новин було поставлено „на конвеєр”, ми почали активно поширювати їх. Саме в цей день вийшла без сумніву культова стаття Сергія Балуцького „В Бережанах горіли холодці” . На початках багато хто асоціював сайт саме з такими дрібними новинами з регіонів. Комусь було смішно, але, насправді, ми робили щось таке, що раніше ніхто не робив.
Звичайно, в своїх планах, ми передбачали стрімкіший і нестримніший розвиток газети. В технічних умовах програмістам ми писали, що сайт має бути розрахований на 20 тисяч унікальних відвідувачів щоденно. І хоча за рік існування такої цифри ДОБА ще жодного дня не мала, я особисто вважаю її супер-успішним стартапом.
1. Ми започаткували проект своїми грошима, відповідно були незалежні.
2. Ми показали що можна силами малої команди наповнювати ресурс унікальним контентом, мінімально рерайтячи щось з загальнодоступних джерел.
3. Ми започаткували і реалізували на сайті купу проектів, за які раніше жодне інтернет-видання не бралося.
4. Завдяки вдало вибраному часу, жорсткому вкалуванню всього колективу і добрим людям – вдалося в час виборів відбити закладені в проект кошти і навіть трохи заробити, притому зберегти обличчя газети, розвинути її і таким чином дати можливість існувати на майбутнє.
Для мене особисто це був гіганстський досвід відповідальності, досвід формування команди і роботи в ній. Дякую всім хто мене навчав протягом цього часу – а учителями моїми були всі: друзі з якими консультувався, весь без винятку колектив, клієнти, творці новин, читачі і навіть ті хто в процесі роботи в чомусь підводив. Це все було гарним уроком.
Окремо хочу виокримети тих людей, які нібито не були в колективі, але без яких ДОБА не була б такою як є, або взагалі б не була. Це люди різноманітних професій, які в той чи інший час допомагали порадою, знайомством з потрібною людиною, бралися за частину потрібної роботи чи надавали таку необхідну в даний момент послугу. Всім до кого ми приходили з словами на кшталт „Ми тут вирішили почати створення свого сайту, і знаєш, така от справа…” – ДЯКУЮ.
Дякую Зоряно, за цю класну спільну роботу.Саме сьогодні – за рік від офіційного старту ДОБИ я зніму свій контакт з графи „керівництво” на сайті.
Відповідно, хто ще не знає – єдиним повноправним керівником цієї чудової Інтернет-газети залишається Зоряна.
Якщо ніхто не буде проти, я залишуся в колективі на посаді періодичного порадника і критикана:).
Пʼю каву з молоком за добре майбутнє найфайнішої Інтернет-газети Тернопілля.

— разом із Лілу Miracle та 16-ма іншими.

Harlem Shake Копичинці

Здоровий сон та зелений чай змусять імунітет триматися на висоті