Ганебна “Ярмарка університетів” від AIESEC в Тернополі

Поділитися
"Ярмарка університетів" відбулась для звіту влади про виконану роботу?

Уже кілька днів журналіст тернопільської інтернет-газети “Про все” ходить під прикрим враженням від ганебної “Ярмарки університетів”, організованих AIESEC в Тернополі.

Журналісти “Про все” вважали, що це нормальна організація, але…  Нещодавно вони організували для молоді – випускників шкіл – “Ярмарку університетів”. Ми завітали на цей захід, бо нам зателефонував один із “запрошених” учнів, якого з однокласниками, під наглядом учителя, в “добровільно-примусовій” формі відправили “відсидіти” захід. Випускник уже давно визначився з вузом, тому його, м’яко кажучи, здивувала актуальність заходу. Як і для всіх його друзів. “Напевно, AIESEC мало використати кошти, он які нікому не потрібні афіші на глянцевому папері надрукували”,- ділився роздумами учень. -Якби це дійсно було потрібне, то зустріч необхідно було проводити в “Березолі”. Ви ж знаєте, скільки випусників у Тернополі. На стадіоні нас будуть тисячі, а тут не може висидіти 30 учнів, яких зігнали”.

Побачивши журналіста “Про все”, який знімав, як учні втікали із заходу( див. відео з 12 хвиини), дременули із нікому не потрібної презентації чиновники з мерії. Щоб учні не розбіглися, тернопільський AIESEC відмінив навіть каву-брейк. Представниця педуніверситу в істериці з криком змусила залишитись хоча б третину залу. Випусники шкіл зі сміхом однаково втікали з такої нікому не потрібної показухи. Невже представникам AIESEC не соромно так ганьбитися? У якій цивілізованій країні ще проводять “такі ярмарки”?

Про це неофіційно говорили й представники вузів, яких “в рознарядку” організувала мерія “для галочки”.

-90% випусників вже рік як визначились куди поступати,- щиро розповів “Про все” один з присутніх науковців. Таку ярмарку треба робити для учнів 9-10 класів.




А ось таку “писанину” оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради:

Національний проект «Професійне майбутнє» крок за кроком дійшов до Тернополя. Файне місто стало восьмим по рахунку, де в рамках проекту вже відбулася Ярмарка університетів. Проте в Тернополі цей захід, за словами організаторів, став наймасштабнішим.

«Проект проходив в семи містах України на рівні шкіл. У Тернополі себе презентували одночасно 5 провідних вузів. Крім роздаткових промо-матеріалів, майбутні студенти мали можливість подивитися спеціальні презентації та безпосередньо поспілкуватися з представниками університетів», – зазначила координатор проекту Богдана Перевізник.

У Ярмарці вакансій у Тернополі з можливостями своїх навчальних закладів абітурієнтів знайомили медичний, педагогічний, технічний, економічний університети та ТІСІТ.

Захід проходив в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця». Організували дійство представники Міжнародної молодіжної організації AIESEC за сприяння Тернопільської міської ради.

«Показово, що Ярмарка університетів відбувається в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця», адже Тернопіль за кількістю студентів на душу населення є лідером в Україні. Ми всіляко будемо презентувати наше місто як найбільш комфортне для здобуття передової новітньої освіти. Сподіваюся, що сьогоднішнє знайомство з університетами дасть вам можливість свідомо обрати заклад для навчання. Це важливо, адже цей вибір стане визначальним у вашому житті», – зазначив заступник міського голови Леонід Бицюра.

Аби визначитися з вибором майбутньої професії, абітурієнтам роздавали інформаційні бюлетені,  довідники вступника, різноманітні буклети, сувеніри і навіть університетські газети. Кожен бажаючий під час Ярмарки університетів отримав максимум інформації та враження про навчальні заклади.

Як тернополянам вішають лапшу про підвищення оплати

Олегу Герману – 65!