Ліквідовувати наслідки снігової негоди тернополянам допомогають артилеристи

Поділитися

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують ліквідовувати наслідки негоди, яка наприкінці минулого тижня полонила Західні області держави та надавати допомогу цивільному населенню. На автошляхах регіону спостерігається ускладнення руху транспортних засобів: на окремих ділянках автодоріг утворилися затори. У полоні снігопадів вчергове, як і в грудні 2012 року, опинилося багато автотехніки та людей. Оперативні групи, які створені у військових частинах та установах дозволяють оперативно відслідковувати та реагувати на надзвичайні ситуації.

Зокрема, 16 березня 2013 року о 10 годині 00 хвилин до чергового оперативної групи з реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру 11-ї окремої артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України надійшла заява за підписом заступника Тернопільського міської голови Владислава Стемковського з клопотанням про надання допомоги у розчищенні автомобільних заторів внаслідок сильних снігопадів на автомагістралях міста.

Вже о 10 годині 30 хвилин в район об’їзної дороги міста Тернопіль біля села Березовиця Тернопільського району для ліквідації затору від військової частини під керівництвом старшого лейтенанта Максим Олєйнікова був направлений автомобіль УРАЛ 4320, яким керував водій старший сержант служби за контрактом Іван КРЕНЦЕЛЬ.

По прибуттю у вказаний район перед військовослужбовцями постала картина небезпеки: багатотонна автоцистерна MAN, що піднімалася вгору з об’їзної, у складних погодних умовах з’їхала з асфальтного покриття проїзної частини вбік металевої огорожі, чим паралізувала рух автомобільного транспорту у напрямку Івано-Франківська та Чернівців, та у будь-який момент могла осунутися у рів та перекинутися. Внаслідок чого на сусідній ділянці дороги утворилася величезна черга з автомобілів та автобусів, у яких знаходилися пасажири з маленькими дітьми.

Військовослужбовці разом з представниками рятувальної групи ДСНС Тернополя із залученням цивільного тягача на базі автомобіля КРАЗ намагалися витягнути вантажівку з пастки, але таким чином ситуацію вдалося лише стабілізувати. Для остаточної перемоги у ситуації, що склалася, з артилерійської бригади було залучено ще одну одиницю техніки – КАМАЗ-43101 з військовослужбовцями майором Валерієм Баланчуком та старшим сержантом служби за контрактом Богданом Корсаком, які вже мали досвід у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у грудні 2012 року.

Чотири повнопривідні тягачі, зчеплені один за одним буксирувальним знаряддям, та спільні злагоджені дії військовослужбовців двох силових структур змінили ситуацію: багатотонну автоцистерну було витягнуто зі снігової пастки й відбуксировано на безпечну ділянку дороги та відновлено рух автомобільного транспорту, – зазначив старший офіцер відділення виховної роботи 11-ї окремої артилерійської бригади майор Валерій Баланчук.

Водій автоцистерни щиро подякував військовослужбовцям за надану допомогу.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото майора Валерія Баланчука

Як у Тернополі даїшники порушують закон (відеодоказ)

Усе для зручності платника