Під приймальнею Хоптяна постійно сидить cвободівець Вонсяк Василь, якого звільнили з посади через корупцію в Бучачі

Поділитися

Як нам повідомили джерела з обласної ради, на коридорі 7-поверху облдержадміністрації поблизу приймальні Голови ОДА Валентина Хоптяна, представники партії ВО Свобода чекають якогось чуда.

Свобода заставляє своїх партійців сидіти в робочий час в коридорі ОДА по двоє чоловік цілий день, міняються через кожні 1-2 години. Інколи свободівці сидять там грають карти, говорять і сміються.

Що цікаво, весь ранок 6 березня 2013 року під кабінетом приймальні сидить один із cвободівців, а саме депутат Бучацької районної ради Вонсяк Василь Богданович. Василь Богданович встиг попрацювати Заступником голови Бучацької районної ради, але через певний час був скандально звільнений депутатським корпусом Бучацької районної ради через корупційну схему продажу авто гаражів в місті Бучач.

Нагадаємо, що під час засідання Бучацької районної ради було відкликано заступника голови Бучацький районної ради Василя Богдановича Вонсяка. Це перше серйозна втрата ВО «Свободи» на Тернопіллі.

Під час сесійного засідання депутатський корпус звинуватив Василя Вонсяка у підозрі в хабарництві під час розподілення гаражів (подейкують, що він навіть вимагав гроші в колег депутатів, які йому цього не могли пробачити), відповідно поставили питання щодо його відкликання. За необхідних 40 голосів з 49 присутніх у залі депутатів проголосували за «відставку» Вонсяка 46 депутатів Бучацької районної ради.

Тим самим в області вперше було розірвано тандем БЮТу та ВО «Свободи» (голова райради член ВО «Батьківщина» Олег Михайлів). Окрім власне викликання з посаду питаннями розподілу гаражів і причетності до них Вонсяка займалася прокуратура. Суд в Тернополі пан Вонсяк програв, тепер чекає на рішення львівського апеляційного суду.

Наскільки нам стало відомо, пан Вонсяк заробляв кошти виробництвом та реалізацією корпусних меблів. Його фірма виробляє офісні меблі, шафи-купе, комп’ютерні столи, прихожі, спальні, вітальні, дитячі, кухні та інше.

Мабуть саме цим видом заробітку треба було й далі займатись пану Василю. Але ж ні, прибутку від підприємницької роботи виявилось Василю Богдановичу замало, тому він вирішив піти в політику. І вибрав для себе одну з найбільш скандальних партій на Тернопільщині ВО «Свобода».

Через реальний брак кадрів в партію брали всіх і безробітних, і без освіти, і корупціонерів, усіх, хто може кричати: «Ганьба! Геть». Так сталося із Василем.

Як коментують жителі Бучача, котрі добре знають пана Василя ще з молодих років: «Ніколи не забуду своєї гордості, коли почув, що на заступника голови районної ради вибрали голову районної організації «Свободи» Василя Вонсяка!

«Пам’ятаю, як в міському парку вчительки з гімназії дивувалися, казали, що він школу ледве з трійками закінчив. Тай диплом БІМа купив! Я тоді їм аргументовано заперечив, що він і бізнесу обіцяв позбутись та інше. Тож буде жити, як більшість нас грішних на одну зарплату ! Тож дбатиме за людей! « Ну – ну!», – сказала тоді мені одна пані і як у воду дивилась.

Уявіть моє розчарування, коли я взнав, що перше , що зробив новообраний заступник, то звільнив з роботи водія, котрий возив Ляховича, і взяв собі на роботу власним водієм свого однопартійця. Тож в мене визріло зразу два питання: 1 – то значить і від державної машини і від дармової бензини «свободівець» Вонсяк не відмовився? 2- а куда він так далеко їздить, що аж водій йому потрібен? З Шкільної на Майдан Волі? А недавно якось у розмові між самими «свободівцями» чую, як вони жаліють пана Василя, бо той начебто бізнесу позбувся і на одній зарплаті залишився, якої аж раптом ледь більше 3 тисячі гривень! Люди скажіть мені будь-ласка, відколи то в службовців першого року роботи такі ставки? Але наш «свободівець» виявляється ні від надбавок ні від премій фактично не відмовлявся. Тож кого він дурив?!

Буквально на тому тижні я зустрічаю свого знайомого, а він з такою образою у голосі мені говорить: «Ти чув, який … твій Вонсяк? У праведника перекинувся а сам…» і розповідає мені якусь справді детективну історію про аукціон кінотеатрівських гаражів.

Там кажуть люди багато років їх орендують, хтось сякий такий бізнес тримає, а хтось думав щось своє невеличке розпочати, та як більшості з нас, грошей бракує, але люди сподівались рано чи пізно викупити того гаража, тай розвиватись. Бо ж не тільки Нищіям, Нетребякам та Гадзам в місті все скуповувати.

Та мене вже нічого не дивує, бо подивіться на будинок 16-тої аптеки з боку парку. Там вже вибили нові двері і навіть флагштока вчепили. Не здивуюсь як там скоро появляться прапори партії «Свобода», бо приміщення то належить обласній раді. А про торги, кого не питаю, ніхто не чув. А ви кажете!? То де та правда?!

Хто вам сказав, що до влади в обличчі «Свободи» іде нова генерація? В промовах Тягнибока, крім жовчі і величі власної персони вже давно не чути нічого конструктивного. А в діях Кайди чи Вонсяка одні меркантильні інтереси. Тож питання чи буду я ще колись голосувати за цих людей відпало само собою?!.. Вони не пройшли випробування грішми та владою. А шкода!»

Сергій Калина, спеціально для “Про все”

Кого б тернополяни підтримали на посаду Президента України? (опитування)

Спасіння